16 d'abril de 2024
coronavirus

Sant Joan de Déu assumeix la gestió total de la Fundació Fiella de Tremp

El Patronat trempolí traspassa la propietat a l’entitat lleidatana, que s’encarregarà també de la gestió econòmica de la residència durant els propers quatre anys

Jordi Ubach Llorens Tremp | 30 de desembre de 2021 a les 09:57
Detall de la façana principal de al residència Fundació Fiella de Tremp | ACN
El Patronat Fundació Jaume Fiella de Tremp i Sant Joan de Déu-Terres de Lleida -actual gestora assistencial del centre- han informat en un comunicat conjunt de la firma d'un “conveni de col·laboració” amb la finalitat de “donar continuïtat i estabilitat a l'activitat assistencial i residencial duta a terme durant l'any 2021”. 

Segons han informat les dos entitats, el conveni no solament contempla allargar durant els propers quatre anys l’actual gestió assistencial de Sant Joan de Déu, sinó també el traspàs de la titularitat del servei. Això implica, segons ha pogut confirmar Pallars Digital de fonts coneixedores de l'acord, que Sant Joan de Déu serà l’encarregada no només de la vessant assistencial, sinó també de la gestió econòmica i total del centre.

Un “conveni de col·laboració” que a la pràctica és un traspàs de la propietat i que s’ha signat amb condicions. La primera i més rellevant, una remuneració econòmica mensual a favor del Patronat, que recordem, és el titular del servei. També s’ha acordat un import anual variable. Més enllà dels termes econòmics, s’ha consensuat que les religioses de la residència puguin continuar realitzant les seves funcions al centre, així com tenir accés a diferents espais, com la capella.

Cal recordar que arran del brot que a finals del 2020 es va cobrar la vida de 61 ancians de la residència, el Patronat ja va ser apartat definitivament de la gestió assistencial del centre durant el mes d'abril. Una gestió que va recaure precisament en Sant Joan de Déu-Terres de Lleida, mentre que la Fundació Fiella va ser inhabilitada provisionalment durant quatre anys i obligada a pagar una multa de 30.000 euros per deficiències laborals.

D’ençà del fatídic brot, aquest 2021 s’ha apostat per un model mixt, en què el Patronat ha mantingut la governança del centre. Un model “exitós”, segons apunten des del Patronat, a jutjar pel nombre de residents que actualment té el centre, doncs en menys d’un any s'ha aconseguit augmentar els usuaris de 72 a gairebé 110. Un model que es trenca amb el conveni signat aquest 28 de desembre, i que comporta que tota la gestió recaigui, almenys fins a finals de 2026, en Sant Joan de Déu-Terres de Lleida. 
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació