Dijous, 25 d'abril de 2024
sants innocents 2021

Alba Jussà rep el premi «Llufaire de l'any» durant l'aixecada del Ninot de Tremp

La capital del Pallars Jussà va viure aquest dimarts la 44ª edició d'aquesta tradicional festa del dia dels Innocents

Redacció Tremp | 29 de desembre de 2021 a les 12:29
Imatge del ninot penjat a la façana de l'església de Tremp | Joana Franch
Tremp ha celebrat aquest dimarts la tradicional aixecada del Ninot després d'un any d'absència. Des de ben d’hora els membres de La Casa del Sol Naixent es van unir a la plaça de la Creu de la ciutat per construir la Llufa de Sants Innocents, amb unes mides de sis metres d’alt per quatre d’ample, mentre els més menuts del poble han fet les seves petites llufes.

A les sis de la tarda la plaça de la Creu ha reunit a més d’un centenar de persones per veure l’emblemàtica aixecada del Ninot que enguany compleix 45 anys, una innocentada que s’ha convertit en tradició al municipi. Amb un espectacle ambientat en un circ de titelles, la Llufa s’ha convertit en una titella més que es mou al ritme del tati titeti, la seva cançó. Un cop ha arribat al terra s’ha cremat, mentre l’organització repartia bossetes individuals amb coca i xocolata.

També s’ha fet fer entrega d’un premi que enguany compleix els cinc anys: El llufaire de l’any. Un guardó que La Casa del Sol Naixent -nascuda l'any 1974- decideix atorgar a una persona individual, una associació o un col·lectiu per reconèixer-los-hi la feina feta. Enguany s’ha donat el premi a la cooperativa Alba Jussà, una entitat d’iniciativa social que té com a objectiu oferir una atenció integral a totes les persones amb qualsevol tipus de discapacitat i col·lectius amb risc d’exclusió social.

També, i després de l’anul·lació de l’acte l’any passat a causa de la meteorologia, s’ha fet entrega del guardó de l’edició de 2020 a l’Hospital Comarcal del Pallars per la feina incansable que han fet des que va arribar la pandèmia de la Covid-19. La de personalitats o entitats reconeguts amb el premi són Xavier Baulies (any 2017); l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Tremp (2018); i Martí Ortiz i Pol Monsó (2019).
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació