Dimarts, 23 d'abril de 2024
sants innocents 2021

Rosalía sorprèn cantant al Pallars en el seu darrer single

La cantant catalana cita els paisatges “bucòlics” de la Vall Fosca i la “calma” de la Vall de Cardós a la cançó 'Por qué te fuiste', una clara al·lusió al despoblament

Redacció Pallars | 28 de desembre de 2021 a les 11:53
Rosalía, en imatge d’arxiu, ha protagonitzat la innocentada de Pallars Digital d'enguany | José M. Gutiérrez
 ATENCIÓ: Aquesta notícia ha estat la innocentada que el diari Pallars Digital ha redactat pels Sants Innocents 2021
La cantant catalana Rosalía ha sorprès aquest dimarts els seus seguidors amb la publicació d’un nou single en què fa referència, entre altres indrets, al Pallars. En concret, la cantant de Sant Esteve Sesrovires, cita els paisatges “bucòlics” de la Vall Fosca i la “calma” de la Vall de Cardós a la cançó Por qué te fuiste, interpretada pels crítics musicals com una clara al·lusió al despoblament. El single amb aires pallaresos formarà part del seu nou disc Motomami.

Segons ha pogut saber Pallars Digital, Rosalía va visitar les comarques pallareses a mitjans del mes de novembre, acompanyada de la seva parella Raw Alejandro. Ho va fer amb la intenció d'inspirar-se en la composició de la peça musical, tot i que ho va fer d’incògnit per evitar ser reconeguda. Fonts properes a l’artista han indicat que va quedar “gratament sorpresa” per la bellesa del Pallars i la tranquil·litat que transmet. 

 

Rosalía durant la seva estada al Pallars. Foto: @rosaliavt


Rosalía, artista de gran tirada internacional, va aprofitar la seva visita per fer parada a Sort i dinar al restaurant Fogony, recentment reconegut amb una estrella Michelin per 17è any consecutiu. De tornada a la capital, Rosalía també es va aturar a Tremp, on va poder compartir impressions amb una pallaresa de gran renom com és Maria Barbal. L’escriptora la va obsequiar amb un exemplar de Pedra de tartera i Rosalía li va cantar a cappella uns versos de Pienso en tu mirá, un dels seus grans èxits. No és el primer cop que la de Sant Esteve Sesrovires manifesta la seva admiració per Maria Barbal.

Reaccions a la visita de la cantant


La Biblioteca Pública Maria Barbal de Tremp ha estat la primera en reaccionar a la visita llampec de Rosalía al Pallars. En una piulada a Twitter, des de la biblioteca s'ha celebrat la trobada entre l’escriptora trempolina i la cantant barcelonina, i confessen que “no hi ha una millor manera de fomentar la lectura entre els adolescents i joves” que una recomanació de Rosalía.
 
Fonts dels consells comarcals, tant del Pallars Jussà com del Pallars Sobirà, també han manifestat consultades per Pallars Digital la seva satisfacció per les paraules que Rosalía ha dedicat al Pallars en el seu darrer single. Des dels ens comarcals i les respectives oficines de turisme sostenen que no hi ha campanya de màrqueting “més eficaç” que la que els ha donat la cantant amb la publicació d’aquesta cançó. Serà de les més escoltades a nivell mundial? Haurem d’esperar uns dies per saber-ho.
 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació