Dissabte, 20 d'abril de 2024
gastronomia

El Fogony de Sort rep l’estrella Michelin per 17è any consecutiu

L’establiment pallarès es manté un any més com el referent gastronòmic a l’Alt Pirineu i Aran

Jordi Ubach Llorens Sort | 15 de desembre de 2021 a les 07:52
El restaurant Fogony manté la seva estrella Michelin | Slow Food
El repartiment d’estrelles que ha fet aquest dimarts la Guia Michelin per al 2022 ha permès al restaurant Fogony de Sort conservar la distinció per 17è any consecutiu, mantenint-se en el primer esglaó del podi de restaurants, no només pallaresos, sinó del l’Alt Pirineu: el Fogony és l’únic establiment del territori que disposa d’aquest reconeixement.

El Fogony ja és un clàssic en aquesta llista. Des del novembre del 2005, quan va rebre per primer cop la distinció, cada any ha mantingut el lloc en aquesta classificació. Amb la xef Zaraida Cotonat al capdavant, manté la seva extensa carta, que es complementa amb el menú Slow Food Km 0, que inclou plats elaborats amb productes de proximitat procedents de petits productors.

La gala de les Estrelles Michelin, celebrada a València aquest dimarts a la nit, ha permès al xef català Jordi Cruz recuperar l'estrella Michelin que havia perdut en traslladar l'Atempo el juny passat de La Fortalesa de Sant Julià de Ramis a Barcelona. En la gala de lliurament, la guia vermella també ha distingit quatre nous restaurants amb la segona estrella (Amelia by Paulo Airaudo a Sant Sebastià, el mallorquí Voro, el madrileny Smoked Room, i l'Iván Cerdeño, a Toledo) i a 27 més els ha batejat amb la primera.

Així mateix, es mantenen com a triestrellats 11 restaurants, entre els quals hi ha l'ABaC i El Celler de Can Roca, que en aquesta edició ha rebut també l'estrella verda a la sostenibilitat. Catalunya compta amb 65 estrelles en 50 establiments. D’altra banda, desapareixen de la llista tres dels restaurants distingits amb una estrella cada un que Albert Adrià ha tancat a Barcelona: el Tickets, l'Hoja Santa i el Pakta.

 Consulta aquí tot el llistat de guardonats amb Estrella Michelin
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació