Dissabte, 20 d'abril de 2024
escola de pastors

Casa Bringué de Ginestarre serà la nova seu de l'Escola de Pastors

El Parc Natural de l'Alt Pirineu adequarà l'edifici perquè funcioni com un alberg d'estudiants i un centre formatiu

Redacció Ginestarre | 27 de desembre de 2021 a les 11:15
Casa Bringué està situada a Ginestarre | Projecte Boscos de Muntanya
Casa Bringué de Ginestarre, al municipi d'Esterri de Cardós, es convertirà en la nova seu de l'Escola de Pastors de Catalunya. El Parc Natural de l'Alt Pirineu adequarà aquest edifici de més de 900 metres quadrats perquè pugui funcionar com un alberg per a estudiants, així com un centre formatiu, un obrador i també pugui acollir espais per a tallers i conferències.

Segons ha publicat Segre, la redacció del projecte ha estat adjudicada per l'empresa pública Infraestructures.cat per un total de 148.000 euros. A banda de les funcions mencionades, el projecte també preveu que la futura nova seu de l'Escola de Pastors pugui acollir un museu etnològic sobre la ramaderia a les comarques pallareses.

Un equipament amb un "gran potencial"


Aquesta actuació respon a la idea de convertir l'edifici en un equipament multifuncional, segons ha assegurat a Pallars Digital el director del Parc Natural de l’Alt Pirineu, Marc Garriga. La futura Casa Bringué pivotarà a l’entorn de tres grans eixos: un museu etnològic vinculat a l’activitat tradicional agroramadera, un espai d’allotjament i un centre formatiu. 

Casa Bringué està acompanyada de 10 hectàrees de finques agrícoles. Segons Garriga, tot el conjunt té un “gran potencial” per explicar com es vivia al Pallars a mitjans del segle XX, ja que l’edifici i el seu interior es conserva tal com es va deixar als anys 60 del segle passat.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació