Divendres, 19 d'abril de 2024
residus

El Consell del Sobirà inicia una campanya de foment del compostatge comunitari

Un equip d’educadors i educadores ambientals visitaran tots els habitatges dels pobles on es fa aquest tipus de gestió de la matèria orgànica

Redacció Pallars Sobirà | 23 de desembre de 2021 a les 11:20
L'objectiu de la campanya és explicar com fer un bon ús dels compostadors | CCPS
El Consell Comarcal del Pallars Sobirà ha iniciat una campanya per tal de fomentar el compostatge comunitari. La matèria orgànica suposa gairebé el 40% en pes dels residus que es generen als domicilis, de manera que és fonamental assegurar-ne una correcta separació i gestió.

A més, mitjançant el compostatge es redueix la quantitat de residus que cal recollir, transportar i gestionar en instal·lacions de tractament llunyanes. D'aquest procés se n’obté compost, un adob natural i de qualitat molt útil per a horts, jardins i plantes ornamentals.

Així doncs, un equip d’educadors i educadores ambientals visitaran tots els habitatges dels pobles on es fa aquest tipus de gestió de la matèria orgànica i s’explicarà de com fer un bon ús dels compostadors. Per finalitzar la campanya, el dia 19 de febrer de 2022, es farà una celebració a la planta de compostatge de Sort, on es realitzarà una formació sobre compostatge comunitari, a més d’una activitat familiar per a totes les edats.



Altres noticies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació