Divendres, 26 d'abril de 2024
demografia

El Pallars Jussà és l'única comarca pirinenca que perd població

Segons dades de l’Idescat, el Sobirà ha registrat un creixement del 2,82% en termes relatius

Redacció Pallars | 22 de desembre de 2021 a les 09:44
Pla general de la rambla Doctor Pearson de Tremp | ACN
El Pallars Jussà és l'única comarca de la vegueria de l'Alt Pirineu i Aran que perd població. Així ho reflecteixen les dades definitives de l'1 de gener de 2021 de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat) publicades aquest dilluns. Juntament amb la comarca pallaresa, el Barcelonès, el Segrià i la Ribera d'Ebre també s'han reduït demogràficament.

En xifres reals, la població del Jussà es va reduir un 0,44%, mentre que al Pallars Sobirà la dinàmica ha estat diametralment diferent: ha registrat un augment del 2,82%, fet que la situa entre les tres comarques catalanes que han tingut un major creixement en termes relatius.

Per altra banda, pel que fa a l'envelliment de la població, el Jussà també se situa als primers llocs del rànquing. El percentatge de població de 65 anys i més a la comarca és del 25,5%, el tercer registre més alt de tota Catalunya. 

En termes generals, tal com revelen les dades, la població de 85 anys i més va davallar l'any 2020 a Catalunya respecte l'any anterior per primera vegada en quatre decàdes. El major motiu de pes, evidentment, va ser l'impacte de la Covid-19. Aquest grup de població es va situar en 249.555 persones, més de 1.000 persones menys que l'1 de gener de 2020. 

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació