Divendres, 19 d'abril de 2024
coronavirus

Tots els contactes estrets de casos de Covid hauran de tornar a fer quarantena

Argimon no avança si s'instauraran noves restriccions, però alerta que cal vacunar-se perquè òmicron serà la variant dominant en tres setmanes

J.V. Barcelona | 19 de desembre de 2021 a les 19:45
Un home se sotmet a una prova PCR | ACN
El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha anunciat un canvi de protocol perquè sigui obligatòria la quarantena de 10 dies de tots els contactes estrets, no només els d'òmicron com fins ara, davant el pronòstic que d'aquí a tres setmanes la nova variant -més contagiosa- sigui "absolutament dominant" a Catalunya. El canvi entrarà en vigor aquest dilluns. 

Què són els contactes estrets? Són les persones que han compartit espai amb un positiu de Covid-19 a menys de dos metres de distància, durant més de 15 minuts, sense protecció i des de les 48 hores prèvies a l'inici dels símptomes. Si la persona positiva no ha tingut símptomes, es tindran en compte les 48 hores prèvies a la realització de la prova diagnòstica.

Fins ara només n'havien de fer els no vacunats o els contagiats amb la variant òmicron, però davant l'allau de nous casos, amb 6.000 contagis detectats cada dia, és impossible seqüenciar el virus de tots els casos per destriar si pertany a la nova variant. 

El conseller ha declinat avançar si es prendran restriccions per combatre l'empitjorament de les dades de la pandèmia. Dilluns la comissió delegada de la Covid es reuneix per debatre si es prenen noves mesures.

"Tant de bo no hàgim de prendre mesures restrictives, però sí que podem prendre altres mesures: ventilació, mascareta, vacunació i confinament si soc un contacte estret", ha dit, i ha alertat que el 40% dels contactes estrets de contagiats de Covid no segueixen la quarantena. 

Altres notícies que et poden interessar

​​​



​​​

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació