Dijous, 25 d'abril de 2024
pressupostos

La Diputació aprova un pressupost de 143 milions d'euros per al 2022

Durant el ple s’ha aprovat una moció d'adhesió al model d'immersió lingüística de Catalunya

Redacció Lleida | 17 de desembre de 2021 a les 12:20
Joan Talarn durant el ple de la Diputació | Diputació de Lleida
El ple de la Diputació de Lleida, presidit pel republicà Joan Talarn, i celebrat de forma híbrida aquest dijous, ha donat llum verda al pressupost de la institució per l'any 2022 amb un total de 143.688.886 euros. Una xifra que suposa un increment d'un 4,6% respecte l'anterior anualitat.

Els trets bàsics que destaquen d'aquests pressupostos són que, per exemple, s'habilita un Pla Especial d'inversions per valor de 8 milions d'euros per a la millora de carreteres de la Diputació, que se sumen als 4,5 milions per a manteniments. Així mateix, es crea un pla d'ajuts específic de 5 milions per afavorir el repoblament a través de l'impuls de projectes municipals singulars.

Per altra banda, es crea una línia de suport a la producció teatral i audiovisual i es duplica l'aportació a les activitats culturals al territori, que gestionarà l'Institut d'Estudis Ilerdencs amb 10,3 milions d'euros, i s'inverteixen 5,3 milions del Patronat de Turisme per donar suport als plans de promoció turística locals i comarcals.

En aquest sentit, Joan Talarn ha assenyalat que "amb aquest pressupost es confirmen els canvis estructurals que s'han impulsat des de l'any 2019 en benefici d'ajuntaments i consells comarcals". Ha afegit, a més, que són "la plasmació efectiva del concepte de la governança republicana".

Així, ha detallat que "s'han creat plans econòmics sobre bases objectives per a distribuir ajuts i subvencions prescindint dels ajuts directes discrecionals”. Talarn ha afirmat que l'any vinent s'invertiran més de 35 milions d'euros en plans econòmics equitatius "a absolutament tots els municipis de la demarcació".

Una xifra que parla de la "credibilitat que ens mereixem després d'haver aportat els darrers dos anys prop de 76 milions a tots els municipis i consells comarcals a través de plans econòmics que respecten l'autonomia municipal”, segons Talarn.



Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació