Divendres, 19 d'abril de 2024
rescats

El Pallars registra fins a 107 rescats, un 16% més que l'any passat

Gairebé el 80% s'han produït al Sobirà, mentre que al Jussà els Bombers n'han realitzat 33

Tomàs Garcia Espot Pallars | 17 de desembre de 2021 a les 10:45
Imatge d'un rescat realitzat el mes passat al Monteixo, al municipi d'Alins | GRAE
Els rescats a les comarques pallareses han augmentat enguany un 16% respecte l'any 2020. Segons dades dels Bombers de la Generalitat, entre l'1 de gener i el 13 de desembre, al Pallars s'han realitzat fins a 107 rescats, 15 més en comparació a l'any anterior. La majoria dels operatius realitzats pel cos -concretament un 79,18%- han tingut lloc al Pallars Sobirà, mentre que al Jussà enguany se n'han realitzat 33.

Un any més, els rescats a la muntanya han suposat el percentatge més alt d'aquestes accions, amb gairebé un 85%. Seguidament, el rescat de persones perdudes a les comarques pallareses representa el 24,6% dels operatius, mentre que els rescats en el medi fluvial, ja sigui en rius, barrancs o llacs, suposen una mica més del 5% dels operatius al Pallars.

Espot i Alt Àneu, municipis amb més rescats


Si ens fixem en els rescats per municipi, les dades del cos de Bombers reflexen que Espot i Alt Àneu són on se n'han produït més, amb 18 i 14 operatius. Una llista, però, que no sorprèn, tenint en compte que ambdós municipis són eminentment de muntanya i són dins del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i el Parc Natural de l'Alt Pirineu, respectivament. També destaquen els municipis d'Alins i Lladorre, amb 13 i 11 rescats.

Per altra banda, al Pallars Jussà, Sant Esteve de la Sarga és qui lidera el rànquing, amb un total de nou rescats, que s'expliquen per la proximitat del congost de Mont-rebei, així com per l'activitat parapentista a la serra del Montsec. A Sant Esteve el segueixen la Pobla de Segur, amb cinc rescats, la Torre de Capdella amb quatre, i Tremp, Conca de Dalt i Castell de Mur amb tres rescats cadascun.
 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació