Divendres, 19 d'abril de 2024
fem-ho fàcil

Pallars Digital i Alba Jussà, guardonats als Premis Bones Pràctiques de Lectura Fàcil

El rotatiu pallarès i la cooperativa han estat reconeguts pel "potencial" de la secció ‘Fem-ho fàcil’ i per ser el primer diari amb Lectura Fàcil a Catalunya

Redacció 16 de desembre de 2021 a les 12:15
Responsables de Pallars Digital i Alba Jussà preparant la nova secció | Mireia Badia
L'Associació Lectura Fàcil ha guardonat Alba Jussà i el diari Pallars Digital en els Premis Bones Pràctiques de Lectura Fàcil. El rotatiu pallarès i la cooperativa han estat premiats per la secció Fem-ho fàcilnascuda amb l'objectiu de fer arribar l'actualitat de les comarques pallareses a aquelles persones que tenen més dificultats en la comprensió lectora.

De fet, aquesta experiència -iniciada l'octubre de 2020- ha rebut el segon accèssit del certamen per ser el primer diari en català en aplicar el mètode de Lectura Fàcil. Així mateix, l'Associació Lectura Fàcil també ha destacat que el projecte emprès per les dues entitats és "innovador" i té un "gran potencial". Com a guanyador de l'accèssit, Pallars Digital i la cooperativa Alba Jussà rebran un lot de llibres en Lectura Fàcil valorat en 250 euros.

El director del rotatiu pallarès, Jordi Ubach, s'ha mostrat "molt content" per la concessió del premi. Ubach assegura que el guardó concedit per l’Associació Lectura Fàcil reconeix la "bona feina feta" conjuntament amb Alba Jussà i que els anima a "seguir apostant per aquesta secció".

El primer premi del certamen, en el qual hi han participat iniciatives d’arreu de l’estat espanyol, se l’ha endut el Centro de día de Abadín (Lugo). El primer accèssit ha estat per la Coordinadora Balear de persones amb discapacitat (Palma de Mallorca), mentre que el tercer ha recaigut en el Centro de día Argibide (Vitoria-Gasteiz).

La Lectura Fàcil és un mètode per adaptar i redactar textos, llibres i documents per fer-los més fàcils de comprendre. S'adreça a tota la població i, especialment, a persones amb dificultats lectores associades a la senilitat, una incoporació tardana a la lectoescriptura, un trastorn d'aprenentatge, una discapacitat intel·lectual o bé per afavorir l'accés a la informació a persones de parla estrangera i a infants.
 

Altres notícies que et poden interessar





 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació