Divendres, 19 d'abril de 2024
coronavirus

Els positius es disparen al Pallars i ja arriben al centenar

El risc de rebrot al Jussà és el més alt des de que va començar la pandèmia

Tomàs Garcia Espot Pallars | 16 de desembre de 2021 a les 10:00
Gent passejant amb mascareta | Adrià Costa

L'arribada del mes de desembre -amb el pont de la Puríssima entremig- ha fet disparar els casos de Covid-19 a les comarques pallareses. Entre el 5 i l'11 de desembre, el nombre total de contagis arriba als 100 casos, 80 dels quals al Jussà i 20 al Sobirà. Al Pallars Jussà, a més, aquesta incidència ha provocat que el risc de rebrot es dispari fins arribar als 1.827 punts, el registre més alt a la comarca des de l'inici de la pandèmia.

Pel que fa als municipis amb més incidència en aquests set dies, al Pallars Jussà 34 dels casos han estat notificats a la ciutat de Tremp, 14 a la Pobla de Segur, 13 a la Torre de Capdella, sis a Salàs de Pallars i a Conca de Dalt, quatre a Isona i Conca Dellà, dos a Abella de la Conca i un al municipi de Talarn.



Per altra banda, al Pallars Sobirà, tot i ser més baix, el risc de rebrot també augmenta respecte als set dies anteriors, i ara se situa als 965 punts. Per municipis, 12 positius s'han notificat a Sort i 4 a Rialp, mentre que Esterri d'Àneu, Esterri de Cardós i Lladorre n'han notificat un cadascun.

Per altra banda, en el conjunt de les comarques pallareses hi ha actualment cinc ingressats per Covid-19, segons dades proporcionades pel Departament de Salut de la Generalitat. Segons l'ens públic, quatre dels ingressats són del Pallars Jussà, mentre que el restant pertany al Sobirà.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació