Dijous, 25 d'abril de 2024
energia

Llavorsí inicia les obres per escalfar els edificis públics amb biomassa

La primera fase dels treballs compten amb una inversió de 441.000 euros dels fons FEDER i de la Diputació de Lleida

Redacció Llavorsí | 14 de desembre de 2021 a les 12:34
Lloc per on discorreran els tubs de la nova calefacció | Ajuntament de Llavorsí
Llavorsí ha donat el tret de sortida a les obres per instal·lar una caldera de biomassa que escalfarà i proporcionarà aigua calenta als edificis de l'ajuntament i les oficines municipals, així com a l'escola i el menjador, com també al parc de bombers, el CAP i el centre de rehabilitació i les dependències del Parc Natual de l'Alt Pirineu.

La Diputació de Lleida va aprovar la licitació d'aquestes obres d'instal·lació el novembre de l'any passat. La primera fase dels treballs que s'acaben d'iniciar suposaran una inversió de 441.000 euros, que compten amb ajuts dels fons europeus FEDER i del propi ens provincial. En declaracions a Pallars Digital, l'alcalde de Llavorsí, Josep Vidal, ha explicat que el termini previst de les obres és de tres mesos.

Per altra banda, es calcula que amb aquesta nova instal·lació Llavorsí podrà estalviar fins a un 60% en calefacció. Actualment, els edificis públics disposen de calefacció elèctrica, un fet que genera un alt cost pel que fa a les factures de la llum. Així mateix, des del consistori afirmen que posteriorment, aquest nou sistema de calefacció també es proporcionarà als veïns que així ho desitgin.



Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació