Divendres, 19 d'abril de 2024
turisme

El Pirineu tanca «molt satisfet» el pont de la Puríssima amb un 95% d'ocupació

Les estacions d'Espot i Port Ainé han acollit més de 10.000 esquiadors

Redacció Pallars | 9 de desembre de 2021 a les 08:30
Uns esquiadors a l'estació de Port Ainé | ACN
Les comarques del Pirineu de Lleida han tancat el pont de la Puríssima amb molt bones dades d'ocupació arribant al 95%. Josep Castellarnau, president de la Federació d'Hostaleria de Lleida, ha explicat que els hotels han fregat el 100% i la restauració ha penjat el cartell de complet pràcticament cada dia. Pel que fa a les estacions d'esquí, principal reclam pels turistes, han tingut un pont marcat per la meteorologia.

El vent d'alguns dies, però, ha obligat a tancar algunes parts de les estacions. Xavier Bigordà, director de l'estació de Port Ainé, ha dit que la gent tenia moltes ganes d'estrenar la temporada d'esquí i estan "molt contents" de l'acollida. De fet, han penjat el cartell de complet en alguns moments.

Molta neu, doncs, i molts visitants. Aquest és el balanç del Pirineu durant aquests dies de festa. Les estacions d'esquí s'han omplert i la hostaleria i la restauració també han penjat el cartell de complet pràcticament cada dia. Les previsions s'han acomplert i els establiments de la zona han tingut ocupacions d'entre el 90 i el 95%.

En aquest sentit, Castellarnau afirma que no poden estar més contents. "Ha estat un pont llarg, de cinc dies, que marcava mal temps al principi però que s'ha anat arreglant", assegura. Afegeix que "la gent tenia ganes de sortir i això ha fet que els establiments tinguessin un nivell d'ocupació molt alt". Tant és així que les xifres els fan ser "optimistes" de cara a les properes festes de Nadal.

Més de 10.000 esquiadors a Espot i Port Ainé


En global, les sis estacions de muntanya gestionades per Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) han rebut més de 46.0000 visitants durant el pont i ja superen els nivells d'afluència anteriors a la pandèmia. En concret, en un 18% respecte del pont de la Puríssima del 2019, quan en van tenir 39.000. I si mirem al detall, les estacions pallareses d'Espot i Port Ainé han tingut un total de 4.066 i 6.358 visitants, respectivament.

Les bones condicions de neu al Pirineu i el bon estat de les pistes han afavorit l'arribada de visitants. "Fem una valoració molt positiva de com ha anat el pont a les estacions d'FGC. Hem superat les dades del 2019 i això ha estat possible gràcies a unes condicions de neu immillorables però també a disposar de totes les estacions a ple rendiment", assegura la presidenta d'FGC, Marta Subirà.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació