Divendres, 19 d'abril de 2024
alta tensió

El Consell del Jussà presenta a l'Estat un informe desfavorable contra la MAT

En el document hi ha incloses les 33 al·legacions contra el projecte per part dels municipis afectats

Redacció Tremp | 29 de novembre de 2021 a les 08:24
Línia de molt alta tensió | Arxiu
El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha presentat un informe d'oposició a la MAT projectada a la comarca davant l'administració de l’estat espanyol. Un document, doncs, en el que mostra el seu rebuig a la petició d'autorització administrativa prèvia, així com la declaració d'impacte ambiental de la línia de molta alta tensió de l'empresa aragonesa Forestalia.

En l'escrit, de 34 pàgines, s'hi expliciten les "incoherències detectades, l'evident manca d'anàlisi territorial i les afectacions de tot tipus que s'hi plantegen". El document inclou, a més, fins a 33 al·legacions basades en les "deficiències tècniques i de planificació" que recull, així com les afectacions ambientals i patrimonials que suposaria. I més tenint en compte, segons el president del Consell del Jussà, Josep Maria Mullol, que es tracta d'un territori que "ha estat reconegut com a Geoparc per l’Unesco".
 

En groc, el recorregut que tindria la MAT de Forestalia al Pallars Foto: CCPJ


Aquest document ha estat la base sobre la qual els ajuntaments han estructurat les seves al·legacions i s'ha elaborat des dels serveis tècnics del consell comarcal, que presta servei a tres dels quatre municipis afectats. Un informe doncs, apunten des de l'ens, que és "fruit de l'anàlisi dels tècnics" i que inclou conclusions de treballs externs contractats concertadament pels municipis.
 

 Podeu consultar el document presentat pel Consell Comarcal en aquest enllaç



Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació