Dissabte, 20 d'abril de 2024
alta tensió

Les plataformes contra la MAT del Pallars presenten prop de 800 al·legacions

La campanya 'Renovables sí, però no així' informarà sobre les macrocentrals solars i les línies de molt alta tensió

Redacció Tremp | 25 de novembre de 2021 a les 14:28
Una dona signant contra la MAT a Tremp | ACN
La Plataforma Unitària contra l'Autopista Elèctrica del Pallars i Salvem lo Pallars han recollit unes 800 al·legacions contra la MAT del Pallars amb l'objectiu d'aturar el projecte de l'empresa aragonesa Forestalia. Una línia de molta alta tensió, de 400.000 kV i de 26 quilòmetres, que ha d'unir Laluenga i Isona, mitjançant 56 torres d'uns 70 metres d'alçada.

Les al·legacions també són contra la línia d'alta tensió de 220 kV de Foradada del Toscar a Pobla de Segur. Paral·lelament, sota el lema Renovables sí, però no així, han redactat un fulletó per informar a la població sobre la MAT i les macrocentrals solars d'Isona i Conca Dellà, Suterranya, Castell de Mur i Talarn, que afecten 632 hectàrees, l'equivalent a 840 camps de futbol.

Els contraris als projectes argumenten que aquestes iniciatives "condicionaran el futur del territori en termes ambientals, econòmics i socials". Creuen que les línies elèctriques i les plantes solars "debilitaran el futur de la pagesia, hipotecant els camps per al futur" i reforçaran "un model energètic antic" amb macroprojectes centralitzats que generen energia en un punt concret per després distribuir-la a llocs llunyans.

Per la plataforma contrària a la MAT i Salvem lo Pallars "es repeteixen errors del passat en no plantejar un model de futur basat en l'estalvi i l'eficiència energètica", i en la construcció de comunitats energètiques i cooperatives locals. Creuen que "es retrocedeix en la valorització de la natura i es posa en risc projectes com el Geoparc" i altres iniciatives de turisme sostenible.

La plataforma segueix activa i seguirà duent a terme accions per aturar el traçat de l'autopista elèctrica ¡ evitar la instal·lació de macro-parcs solars que "no responen en cap cas a un model de transició energètica sostenible ni social". Els contraris al projecte animen a la ciutadania a adherir-se a la campanya, que vol aturar les macrocentrals fotovoltaiques i línies de molt alta tensió al Pallars.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació