Dimarts, 17 de setembre de 2024
tecnologia

L'Àrea 5G Alt Pirineu es posa en marxa per generar noves oportunitats al territori i afavorir el repoblament

La Seu d'Urgell acollirà un laboratori per desenvolupar projectes que promoguin l'ús d'aquesta tecnologia

Redacció Organyà | 25 de novembre de 2021 a les 11:15
Imatge de la presentació de l'Àrea 5G Alt Pirineu a Organyà | ACN
L'Àrea 5G Alt Pirineu posa en marxa un projecte d'implantació d'aquesta tecnologia que permetrà crear serveis digitals de valor afegit al territori que girin entorn del 5G. En concret, en sectors com ara l'agricultura, ramaderia, cultura, turisme, esports de muntanya, economia circular o la transició ecològica. L'objectiu és generar noves oportunitats per crear ocupació i, així, retenir població i atreure talent a les comarques pirinenques.

En el marc de la iniciativa, s'ubicarà al CETAP de la Seu d'Urgell un laboratori on s'oferirà formació i les empreses podran desenvolupar i testar projectes basats en aquesta tecnologia. L'Àrea 5G Alt Pirineu cobreix les comarques del Pallars, l'Alta Ribagorça, l'Alt Urgell i el Solsonès. Aquest dimecres s'ha presentat a Organyà, que es posa en marxa amb l'objectiu de maximitzar la competitivitat dels motors d'activitat econòmica d'aquestes comarques, aprofitant les oportunitats que oferirà aquesta tecnologia així que es vagi desplegant comercialment arreu del territori català.


Es tracta d'una extensió del projecte Àrees 5G que impulsa la Generalitat, a través del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, i que s'emmarca dins de l'Estratègia 5G de Catalunya. L'Àrea 5G Alt Pirineu és la setena que s'engega al país i compta amb la col·laboració de Mobile World Capital Barcelona, la Fundació i2CAT, la Diputació de Lleida, l'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i l'Aran (IDAPA), els ajuntaments de la Seu d'Urgell i Tremp i la Cambra de Comerç de Lleida.

La voluntat de les Àrees 5G és potenciar l'ecosistema català del 5G i convertir Catalunya en un pol de referència internacional al voltant d'aquesta tecnologia. Volen esdevenir estructures de llarg recorregut al territori amb un model de coinversió publicoprivada que aprofiti les oportunitats d'aquesta tecnologia a l'hora de generar nous models de negoci. A més, també pretenen afavorir el repoblament de territoris com ara l'Alt Pirineu, contribuint a arrelar la població i atraient nou talent digital a aquests comarques, segons ha destacat el vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró.
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació