Divendres, 19 d'abril de 2024
turisme

Conveni entre el Geoparc i la Diputació per avançar en la digitalització turística

L'objectiu és apropar els visitants al Geoparc Orígens i facilitar-los eines més modernes per enriquir la seva estada

Redacció Gerri de la Sal | 24 de novembre de 2021 a les 08:45
El president Joan Talarn amb representants locals a la Casa de la Sal de Gerri | ACN
El Geoparc Orígens avançarà en la digitalització de la gestió turística dels espais després del conveni signat aquest dimarts amb la Diputació de Lleida, que hi aportarà 100.000 euros. Després de visitar les obres del Museu de la Conca Dellà, de la Casa de la Sal de Gerri i de signar el conveni a l'Epicentre de Tremp, el president de la Diputació, Joan Talarn, ha destacat el model de turisme del Geoparc centrat en el patrimoni geològic, paleontològic i miner basat en criteris de la Unesco.

L'aportació permetrà crear una plataforma de comercialització de venda digital de productes locals, realitzar estudis paisatgístics i dels espais agraris i la recreació digital del viatge al passat a partir d'una escena de petjada de dinosaure, entre altres actuacions. L'objectiu d'aquest conveni de col·laboració és apropar els visitants al Geoparc Orígens i facilitar-los eines més modernes per enriquir la seva estada.
 

Joan Talarn i els representants locals durant la signatura del conveni amb el Geoparc Foto: Diputació de Lleida


Talarn ha dit que amb la digitalització i l'ús de noves tecnologies es fa una clara aposta perquè el territori millori en la seva competitivitat, gestió i desenvolupament sostenible. El president de la Diputació de Lleida ha destacat que la pandèmia "ha servit per a posar en valor espais de natura i, al temps, ha accelerat la transformació digital en tots els àmbits socials". Així, ha posat d'exemple que "com a destinació turística s'implementaran activitats que permetin l'inici d'aquesta digitalització.

En concret, s'elaborarà una nova estratègia digital que permeti un impuls al centre BTT del Pallars Jussà, o que es farà "un estudi paisatgístic i d'espais agraris per a dotar d'eines digitals als ajuntaments en la seva conservació del paisatge i espais agraris". La presidenta del Geoparc Orígens i alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, ha agraït l'aportació econòmica de la diputació lleidatana i ha dit que només amb el finançament dels municipis no es podria tirar endavant. Cases ha indicat que totes les accions que es fan és per poder anar revalidant cada quatre anys el certificat de Geoparc per la Unesco.
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació