Dijous, 25 d'abril de 2024
fauna salvatge

Capten per primer cop la imatge d'un llop al Pallars Sobirà

L'exemplar de l'animal va ser localitzat a Alins el passat 9 de novembre per una càmera de fototrampeig

Redacció Alins | 20 de novembre de 2021 a les 07:23
Captura d'imatge d'un exemplar de llop al Pallars Sobirà | Secretaria d'Accio Climàtica
Una càmera de fototrampeig del programa de seguiment de l'os bru va captar un exemplar de llop al terme municipal d'Alins, al Parc Natural de l'Alt Pirineu, el passat 9 de novembre. Segons informa la Secretaria d'Acció Climàtica del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, es tracta de la primera dada confirmada de presència d'aquesta espècie al Pallars Sobirà. La secretaria ha compartit al seu compte de Twitter una captura de la càmera on es pot veure l'exemplar de llop.

Cal recordar que dilluns, tècnics i Agents de Medi Ambient del Conselh Generau d'Aran van examinar el possible rastre d'un llop en una zona propera a la boca sud del Túnel de Vielha (Val d’Aran). En plena nevada, el conductor d'una màquina llevaneu que treballava a la zona va observar un animal de gran envergadura travessant el riu Noguera Ribagorçana.

L'home va comprovar que tenia aspecte de llop i va prendre una fotografia abans que l'animal s'endinsés al bosc. Després dels primers treballs de seguiment del rastre i presa de mostres duts a terme pels Agents de Medi Ambient del Conselh Generau, tot semblaria apuntar que, efectivament, podria tractar-se d'un llop.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació