Dissabte, 20 d'abril de 2024
exposició

Tremp acull una exposició del SEM sobre l'impacte de la pandèmia

«Retrats d'una pandèmia» recull més de 100 fotografies que il·lustren les àrees i unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques

Redacció Tremp | 19 de novembre de 2021 a les 09:50
Membres del SEM visitant l'exposició | SEM
"Cavalcats en una mar d’incertesa... abromats per la por, el desconeixement i el misteri d’un nou fet històric, les emocions es pintaven als rostres de tots nosaltres com un llenç a punt de néixer’". Així es presenta Retrats d'una pandèmia, una crònica gràfica repartida en 22 plafons que il·lustra com els professionals del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) han viscut la pandèmia de la Covid-19.

A través de les més de 100 fotografies que la configuren, en aquesta exposició que acaba d'aterrar a l'Hospital del Pallars de Tremp, es desemmascaren les cares menys conegudes del SEM. El dia a dia va permetre copsar fotografies realitzades a diversos escenaris impensables, que van constituir un fons perfecte per dissenyar aquesta mostra inèdita.

Com explica l'autor de l'exposició, Xavi Blanco, tècnic de Comunicació del SEM, "tenir l'oportunitat d'immortalitzar una etapa que ha marcat un abans i un després a la nostra història ha estat molt gratificant. No ens podem permetre oblidar el que hem viscut i cal deixar rastre de les emocions".

L'exposició vol mostrar moltes de les àrees i unitats del SEM, de vegades poc visibles, i els professionals que hi ha darrere. Passant pels serveis especialitzats, equip de psicòlegs, logística, entre d'altres, també il·lustra la sinergia amb la resta de cossos d'emergència i amb altres professionals del Sistema Sanitari.

El 2020, a Catalunya, el 061 Salut Respon va esdevenir el telèfon de referència per a la ciutadania, rebent més de 450.000 trucades durant el mes de març i acumulant-ne 3,8 milions en acabar l'any. El 2021 i, fins al dia d'avui, en són més de 5 milions les trucades rebudes. A les Regions Sanitàries de Lleida i Alt Pirineu i Aran es van rebre l'any 2020, 22.000 trucades vinculades amb la Covid-19, de les quals prop de 2.000 van necessitar una mobilització de recurs. El 2021 en són més de 47.000 i 2.000 han requerit una assistència presencial.

 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació