Dissabte, 20 d'abril de 2024
acollida

El Servei d'Integració del Pirineu reprén l'activitat dels grups de suport

Els grups inclouen diverses activitats de formació i assessorament per part de professionals perquè les famílies puguin afrontar amb garanties els reptes de l’acolliment

Redacció Tremp | 16 de novembre de 2021 a les 10:43
Grup de suport de l'Alt Urgell | CCPJ
El Servei d’Integració en Famílies Extenses de l’Alt Pirineu i Aran (SIFE) ha reprès els grups de suport per famílies acollidores, després que aquesta activitat hagués quedat aturada per la pandèmia. Aquests grups inclouen diverses activitats de formació i assessorament per part de professionals perquè les famílies puguin afrontar amb garanties els reptes de l’acolliment d’infants i joves tutelats per la Direcció General d’Atenció a la Infància i Adolescència (DGAIA).

Però tant o més important és el paper de cohesió que tenen aquests grups on les famílies comparteixen experiències i es recolzen les unes a les altres. El primer dels grups de les comarques de l’Alt Pirineu i Aran a reprendre l’activitat ha estat el de l’Alt Urgell, que ha culminat amb l’elaboració d’un material audiovisual on les famílies expliquen experiències viscudes, un material que pot servir en el futur per ajudar altres grups i a professionals.

El SIFE de l’Alt Pirineu i Aran, que té la seva seu al Pallars Jussà, és un equip especialitzat en donar suport a l'acolliment, per part de la seva pròpia família extensa, d’infants i adolescents tutelats i l’objectiu prioritari és realitzar un seguiment i treball amb els acolliments per tal d’aconseguir que les famílies puguin assumir en les millors condicions l’atenció d’aquests.

Aquest servei inclou, a més d’aquests grups de suport, professionals en l’àmbit del treball social i la psicologia, que treballen individualment amb cadascuna de les famílies, però també amb els propis menors, diferents aspectes per tal de garantir el seu correcte desenvolupament a tots els nivells.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació