Dijous, 25 d'abril de 2024
obres

Sort dona el tret de sortida a les obres del parc del Riuet

El projecte té un pressupost de més de 500.000 euros i està previst que finalitzi en nou mesos

Redacció Sort | 12 de novembre de 2021 a les 08:43
Imatge general del parc del Riuet de Sort | ACN
Sort ha iniciat aquesta setmana les obres de millora del parc del Riuet, concretament en el tram de l'avinguda Comtes de Pallars, que va del baixador de la Plaça Major i la cruïlla amb la carretera N-260 en direcció a la Seu d'Urgell. Es tracta d'un tram d'actuació que contempla eixamplar la vorera ubicada davant les façanes dels locals comercials i habitatges.

Això eliminarà les places d'aparcament actuals i desplaçarà l'eix de la carretera al seu pas pel tram urbà, aconseguint així una major amplada de la via. En aquest sentit, l'Ajuntament de Sort informa que a conseqüència d'aquests treballs, l'aparcament en aquest tram quedarà restringit fins a nou avís, mentre que el trànsit també es podria tallar puntualment.

El projecte de renovació del parc compta amb un pressupost de més de 500.000 euros, la meitat dels quals provenen d'un ajut del Pla Únic d'Obres i Serveis, mentre que més de 232.000 euros són d'un ajut Pladetur i més de 25.000 de fons propis del consistori. El projecte va ser licitat en el ple del passat 3 de juny, i compta amb un termini d'execució de nou mesos.

Es tracta d’una reforma i millora que permetrà actualitzar el parc com a espai públic. Un projecte que ja es va començar a gestar a partir del procés de participació Quin Riuet volem? al 2018 i que va permetre reflexionar i plantejar tot un seguit de propostes que han marcat part de les solucions plantejades al projecte final.

Concretament, les obres contemplen la creació d’una passarel·la per guanyar en accessibilitat i també la realització d’una rampa d’accés a vehicles. Un dels elements centrals és el replantejament de l’espai de jocs per a infants i espai lúdic i de salut per a gent gran. Per altra banda cal destacar la creació d’un espai de grades orientat a acollir activitats amb públic. Tanmateix el nou disseny replanteja les voreres i l’arbrat, així com part de la zona verda.
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació