Dimarts, 23 de juliol de 2024
fons europeus

La Diputació presenta al Consell d’Alcaldes del Pallars Jussà el programa dels fons europeus

També s’han donat a conèixer els plans de suport per ajuntaments i consells comarcals per fomentar l’energia renovable

Redacció Tremp | 11 de novembre de 2021 a les 11:10
Carles Gibert presentant el programa de fons europeus al Consell d'Alcaldes | Diputació de Lleida
El vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Carles Gibert, ha assistit aquest dimecres a Tremp en una xerrada informativa per donar a conèixer el projecte Energia i Món Local i com, en el marc dels objectius específics d'aquest projecte, es vol potenciar que les administracions locals adoptin fonts energètiques renovables, tant per a usos elèctrics com tèrmics. En aquest sentit, la geotèrmia és una d'aquestes fonts disponibles en el territori que pot contribuir a una generació tèrmica renovable en edificis i equipaments públics.

Així mateix, s'ha presentat el Pla d'Assistència adreçat als consells comarcals, per fer front a les despeses de redacció de projectes d'inversió d'àmbit comarcal susceptibles de contribuir a la Transformació Econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran i d'accedir a convocatòries del NGEU per a administracions locals, que compta amb un pla de suport creat per part del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, d'un total de 420.000 euros, xifra que suposa una aportació de 30.000 euros per comarca.


Per altra banda, la reunió també ha servit per fer un recordatori del Pla d'Assistència i Cooperació per fer front a les despeses per a la certificació i qualificació energètica d'edificis pertanyents o utilitzats pels ajuntaments del conjunt del territori, que en promoguin la seva rehabilitació energètica. Aquest Pla, al qual ja s'han afegit 153 ajuntaments, compta amb una línia de subvencions de fins a 508.200 euros, també creada pel Patronat de Promoció Econòmica, per ajudar els ajuntaments de la demarcació a obtenir els certificats d'eficiència energètica dels edificis públics dels municipis.

Així mateix, també s'han pogut aclarir les premisses necessàries per poder accedir a la convocatòria DUS 5000 destinada als ajuntaments de menys de 5.000 habitants, que es va obrir el passat 5 de novembre. La reunió ha comptat amb la participació d'una vintena d'alcaldes i consellers comarcals, el director del Patronat de Promoció Econòmica, Ramon Boixadera, i l'assessora d'Innovació i Desenvolupament Local del Patronat, Teresa Botargues.
 

Altres notícies que et poden interessar 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació