Divendres, 19 d'abril de 2024
trànsit

Gerri de la Sal recull signatures contra l'excés de velocitat al poble

Denuncien que, tot i les queixes, ni el Ministeri de Foment ni Trànsit han atès les reivindicacions dels veïns ni de l'Ajuntament de Baix Pallars

Tomàs Garcia / Jordi Ubach Gerri de la Sal | 9 de novembre de 2021 a les 11:38
La N-260 al seu pas per Gerri de la Sal | ACN
Els veïns i veïnes de Gerri de la Sal han tornat a denunciar l'excés de velocitat dels vehicles a la N-260, al seu pas per l'interior del poble. Una inquietud que una veïna d'aquesta mateixa localitat ja va fer arribar a aquest diari a través d'una carta, on exposava que tot i que el límit de velocitat dins del municipi és de 30 quilòmetres per hora, molts vehicles el sobrepassen.

En aquest sentit, un grup de veïns ha decidit iniciar una recollida de firmes per tal de solucionar aquest problema, que es traduïria en la col·locació d'un radar, un semàfor o una línia continua dins del poble per tal d'evitar avançaments. Segons la mateixa veïna, l'objectiu final, en definitiva, és reduïr com sigui la velocitat dins del poble, atès que ja s'han produït alguns incidents, segons ha assegurat a Pallars Digital

Unes reivindicacions que també comparteix l'Ajuntament de Baix Pallars, tal com ha confirmat a aquest diari la seva alcaldessa Anna Sentinella. La batllessa explica que aquesta qüestió s'arrossega des de l'inici de la legislatura. Alhesores, però, les peticions enviades al Ministeri de Foment, concretament la col·locació de senyals, van ser ateses i executades. Tanmateix, assegura, la darrera carta adreçada al Servei Català de Trànsit i al mateix ministeri sobre les peticions dels veïns encara no ha rebut resposta.

De fet, l'alcaldessa assegura que aquest mateix dimarts reenviaran aquestes cartes als dos organismes. A banda de la responsabilitat de les institucions, Sentinella assenyala als conductors com una part important del problema que es viu a Gerri; "és una qüestió d'educació", assevera, referint-se a aquells que sobrepassen el límit permès, que no s'aturen als passos de vianants o bé que realitzen avançament dins de la localitat.
 

 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació