Divendres, 19 d'abril de 2024
Dis la teva!

Excés de velocitat a Gerri de la Sal

Article d’opinió d’una veïna de Gerri de la Sal sobre el pas dels vehicles per la població

Redacció 19 d'octubre de 2021 a les 13:20
Imatge de la N-260 a l’interior de Gerri de la Sal | N-260
Senyor director,

En aquest temps de pandèmia que ens ha tocat viure sembla que hauríem d’haver canviat una mica la nostra escala de valors per deixar enrere l’individualisme i avançar cap a una societat més solidària. També hi havia qui apostava per la ralentització social, per viure sense presses, amb paciència i respecte. Però molts dels que es posen al volant no ho comparteixen, o almenys no ho demostren quan passen per Gerri de la Sal, on hi ha un lector de velocitat que et “renya” si superes els 30 km/h. 

Molt sovint les lectures de la velocitat mostren que se sobrepassen els 80 km/h i fins i tot, els 100 km/h, un autèntic despropòsit. Un gran nombre de conductors no respecten els senyals i això posa en perill les persones que viuen i caminen al costat d’una via molt transitada que, no hem d’oblidar, és una carretera nacional (N-260). I per acabar-ho d’adobar, hi ha qui s’atreveix amb els avançaments al mig del poble, cosa que augmenta el risc per als vilatans, passejants i turistes que ens visiten. 

Per tal que fos una via segura i sense soroll, s’hi van instal·lar tres guals de ressalt (passos de vianants amb la cota més aixecada) però cal dir que no han impedit el terrabastall provocat per cotxes, motos, caravanes, camions... En definitiva, descansem poc i ens juguem la vida cada dia que sortim al carrer, la qual cosa és intolerable. Cal que les autoritats i el Servei Català de Trànsit donin una solució al problema i, si cal, que posin multes als infractors, ja que al final sembla que sigui l’únic llenguatge que entenen...

Lilian Viader Netto

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació