Divendres, 19 d'abril de 2024
fira

La Fira de Tardor de Sort torna amb gran èxit de públic

Unes 5.000 persones han visitat la capital del Pallars Sobirà durant aquest cap de setmana tan assenyalat

Redacció Sort | 8 de novembre de 2021 a les 11:45
El parc del Riuet de Sort es va omplir de gom a gom | Ajuntament de Sort
Sort ha acollit aquest cap de setmana el retorn exitós de la Fira de Tardor. Un certamen que l'any passat va haver de ser suspès a causa de la pandèmia, i que enguany ha reunit prop de 5.000 persones, segons ha confirmat a Pallars Digital la regidora de Festes i Joventut, Adelaida Aytés. A més de destacar la diversitat d'activitats que hi han tingut lloc, l'edil ha subrallat que es tracta del primer acte "amb més normalitat" des de la pandèmia.

El plat estrella de la fira, sense dubte, va ser la mostra d'Ovella Xisqueta, que va tenir lloc diumenge al Parc del Riuet, així com el 6è Concurs Morfològic Nacional d'aquesta raça d'animal pirinenc. El fort vent no va ser un impediment perquè la gent assistís a aquests esdeveniments, o bé passegés per les parades de l'Àrea KM0, un circuit amb la presència d'artesans, comerços, indústries i entitats de la comarca.

A banda de la ramaderia i la gastronomia, la fira també es va tenyir de música, amb les diferents actuacions de dissabte. Així mateix, també hi va haver espai per a un col·loqui sobre la ramaderia; concretament sobre la contribució de l'ovella Xisqueta en la investigació arqueològica de la ramaderia antiga, i que va tenir com a un dels ponents al ramader pallarès Gerard Cardona, de Casa Ricou de Rivert.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació