Divendres, 19 d'abril de 2024
esquí

Port Ainé estrena nou pàrquing a les portes de la temporada d'hivern

Els treballs han permès ampliar la seva capacitat en 290 places i han suposat una inversió de 935.000 euros

Redacció Port Ainé | 4 de novembre de 2021 a les 08:15
Imatge de la zona on s'han habilitat el nou aparcament | ACN
Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) ha finalitzat la construcció del nou aparcament que donarà servei, a partir d'aquesta temporada d'hivern, a l'estació d'esquí de Port Ainé. L'espai, de 9.000 metres quadrats, té una capacitat per a 290 vehicles. El projecte s'ha dut a terme utilitzant tècniques de bioenginyeria per tal de respectar al màxim l'entorn i assegurar-ne la integració paisatgística.

L'actuació ha suposat una inversió de 935.000 euros, amb la qual s'amplia la capacitat d'aparcament a l’estació pallaresa, que ja compta amb altres zones d'estacionament -350 places a l'estació intermèdia i 606 la superior- i, a la vegada, s'assegura un accés respectuós amb el medi natural.

L'aparcament s'ha construït al peu de l'estació de Port Ainé, al costat nord, i compta amb un un vial d'accés de doble sentit de circulació de vuit metres d'amplada a través del qual s'accedeix a la plataforma d'estacionament, que té un únic sentit de gir i dos nivells, respectant el pendent de la muntanya. Mentrestant, a la part central s'ha preservat una illa amb terreny natural d'arbres que els separa.

L'obra s'ha realitzat utilitzant tècniques de bioenginyeria allà on ha estat possible. Així, els murs de contenció de l'illa central de l'aparcament s'han construït aprofitant els troncs dels mateixos arbres de la zona. També s'han inclòs mesures ambientals compensatòries, com ara l'estabilització dels meandres del barranc de Port Ainé utilitzant escullera i l'estabilització i hidrosembra dels talussos de l'aparcament situat a la dreta de l'hotel de l'estació.
 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació