Dijous, 18 d'abril de 2024
turisme

Rècord històric del turisme lleidatà amb més d'1,5 milions de pernoctacions durant l'estiu

Càmpings i turisme rural registren creixements importants, mentre que cauen les estades en l'hostaleria respecte al 2019

Redacció Pallars | 3 de novembre de 2021 a les 10:28
Imatge d'una barca de ràfting al riu Noguera Pallaresa | ACN
El sector turístic de la demarcació de Lleida ha tancat l'estiu amb el millor resultat de tots els temps amb més 500.000 viatgers i al voltant d'un 1,5 milions de pernoctacions, segons les dades de l'enquesta d'ocupació de l'Institut Nacional d'Estadística. En concret, les pernoctacions entre juny i setembre s'han incrementat un 8% en relació amb el mateix període del 2019 i un 44% respecte al 2020, superant així les previsions del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

La vicepresidenta del Patronat de Turisme, Rosa Pujol, ha mostrat la seva satisfacció i ha destacat que s'han superat les dades de l'estiu del 2019, any de xifres rècord. A la vegada, ha posat de relleu que s'han millorat els resultats de l'any passat a la zona del Pirineu i el Prepirineu, que van tancar amb un balanç molt satisfactori i un bon comportament "gràcies a l'alta demanda per part d'un públic que buscava gaudir de l'activitat a la natura i en espais oberts en un context de pandèmia".

Prenent com a referència els resultats del mesos de juliol, agost i setembre, atès que el mes de juny no es va permetre la mobilitat fins al dia 22, el Pallars i el Pirineu enguany han registrat prop de 270.000 viatgers i més 860.00 pernoctacions. Aquestes xifres representen el 58% del nombre total de viatgers que s'han desplaçat a les comarques lleidatanes de juliol a setembre i el 63% de les pernoctacions que s'han fet en els establiments turístics de la demarcació.

Amb aquestes dades el Pirineu lleidatà ha incrementat de juliol a setembre un 11,58% la xifra de visitants amb relació a l'any passat i un 17,5% el nombre d'estades. En comparació amb l'estiu del 2019, la xifra de viatgers s'ha incrementat un 5,7% i les pernoctacions hi ha fet un 15,78 %.

El turisme internacional es recupera lleugerament


El turisme estranger continua una lenta progressió, malgrat que s'ha recuperat lleugerament respecte a l'estiu passat, període en el qual només va representar el 4,6% de les pernoctacions i el 6% del nombre total de visitants. Enguany, el turisme internacional ha suposat el 10,2% de viatgers de la demarcació i el 8,2% del total de pernoctacions, mentre que el 2019 representava el 18% i el 16,6%, respectivament. La xifra de visitants estrangers a les comarques lleidatanes ha estat de 56.117, amb 127.925 pernoctacions.



Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació