Divendres, 19 d'abril de 2024
fires

La Fira del Codony clou amb èxit la 20ª edició malgrat la pluja

L'esdeveniment ha comptat amb la participació de centenars de persones i de 60 expositors agroalimentaris i artesans

Redacció Tremp | 2 de novembre de 2021 a les 10:45
Imatge de la fira plena de gom a gom | Jordi Uriach
La pluja de dissabte no va impedir que Tremp pogués celebrar la 20ª edició de la Fira del Codony després que l'anterior fos íntegrament online a causa de la pandèmia. En aquesta ocasió, l'esdeveniment ha comptat amb la participació de centenars de persones i de 60 expositors agroalimentaris i artesans, mentre que la majoria de les activitats previstes al programa es van poder desenvolupar amb normalitat.

L'obertura de la fira va anar a càrrec de l'alcadessa Maria Pilar Cases i el regidor de Promoció Econòmica, Josep Maria Puigarnau, tots dos acompanyats de Jaume Badia, Anna Ritz i Elisenda Martínez, les tres persones escollides com a representants de l'equip impulsor de la Fira del Codony.

En declaracions a Pallars Digital, Puigarnau ha fet un balanç "més que positiu" de la fira, destacant especialment la gran afluència de gent que va assistir-hi malgrat les condicions meteorològiques. L'edil ha fet saber, a més, les molt bones sensacions per part dels venedors, que dissabte van tenir un gran registre de vendes. Finalment, Puigarnau també s'ha mostrat molt content i il·lusionat per un dels seus primers actes oficials com a regidor, 15 dies després del seu nomenament.
 

Imatge de la inauguració de la 20ª edició Foto: Ajuntament de Tremp


La jornada va començar amb l'esmorzar popular a base de llonganissa i allioli de codony al pavelló del Casal. Entre la resta d'activitats destaca el tast d'olis verds, que va anar a càrrec dels olivicultors de Cal Portalé, Oli Erm, Cal Boix, Xic's de Cal Borrech i Sodelplana.

A la tarda va tenir lloc el ja tradicional taller d'allioli de codony, a càrrec de Badia Xarcuters, on les 20 persones participants es van endur a casa la ració d'allioli elaborada per ells mateixos. La colla de Diables Lo Peirot, acompanyats dels gegants de Tremp, el Faciet i la Bepeta, i els capgrossos van amenitzar la tarda amb una batucada a l'entorn de l'espai firal.

La convocatòria va concloure amb el lliurament de premis del 19è concurs d'allioli de codony, amb 19 elaboracions presentades i votades per 86 persones. El primer premi ha estat per a Júlia Farré, el segon per a Tonyi Pujol i el tercer per a Montserrat Roca. En total s'han repartit 350 euros en forma de talonaris de descompte per bescanviar al Comerç Associat de Tremp (CAT). A banda, com a colofó de l'edició, es va celebrar el concert de rock de la banda sueca The Hawkins a les 20h del vespre a La Lira.
 

Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació