Dimarts, 23 d'abril de 2024
pirineus-barcelona 2030

Aragonès sobre els Jocs d'Hivern: «Ens equivocaríem si ho entenem només com 15 dies d’esdeveniment»

La CUP interromp la intervenció del president del Govern a la trobada empresarial de la Seu lluint una pancarta amb el lema 'Stop JJOO'

Redacció La Seu d'Urgell | 30 d'octubre de 2021 a les 08:33
Protesta de la CUP durant el discurs del president Aragonès | ACN
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat aquest divendres la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern Pirineus-Barcelona 2030 des de la Trobada Empresarial al Pirineu de la Seu d’Urgell (l’Alt Urgell). Aragonès ha afirmat que "ens equivocaríem si ho entenem com 15 dies d'esdeveniment i després marxar". El president ha defugit d'una "visió centralista" del projecte des de Barcelona i ha apostat per subseus i la realització de determinades proves fora del territori català, en clara al·lusió al Pirineu aragonès i francès.

En aquest sentit, el president ha detallat que hi ha interlocució amb totes les institucions pel desenvolupament de la candidatura, inclòs el govern aragonès. Aquest diàleg, ha remarcat, també hi haurà de ser amb els representants del territori. Pel president Aragonès aquesta proposta feta des del Pirineu ha de comptar amb la complicitat de la resta del país.

Aragonès ha explicat que els Jocs d'Hivern han de representar un nou model no basat en operacions urbanístiques i amb la construcció de grans equipaments. En canvi, ha defensat que el projecte ha de contribuir a la millora d'infraestructures i reaprofitament d'instal·lacions i fer-ne de noves que deixin llegat al territori, i tot, lligat amb la generació d'aliances.

Protestes de la CUP


La intervenció d'Aragonès ha estat interrompuda pel regidor de la CUP de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Bernat Lavaquiol, qui ha exhibit una pancarta amb el lema Stop JJOO cridant consignes contraris a la candidatura. Lavaquiol, que també és portaveu de la plataforma Stop Jocs Olímpics, ha argumentat el seu “no” a la candidatura per la manca de transparència del projecte, pel context d'emergència climàtica i pel model socioeconòmic que comporta.

Des del col·lectiu consideren que els Jocs Olímpics reforçaran el monocultiu turístic al Pirineu. Aragonès ha defugit d’aquesta qüestió i ha dit que s'ha d'apostar per la diversificació.
 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació