Divendres, 19 d'abril de 2024
carreteres

El Consell del Sobirà executa el pla de camins de l’any 2021

S'ha actuat en els 15 municipis de la comarca i amb una inversió total de més de 300.000 euros

Redacció Pallars Sobirà | 29 d'octubre de 2021 a les 09:44
Uns operaris asfaltant una carretera pallaresa | CCPS
El Consell Comarcal del Pallars Sobirà ha dut a terme el pla de camins corresponent al 2021. Actualment, ja s’ha actuat en la totalitat dels 15 municipis de la comarca, mitjançant 11 obres, que sumen un total de 247 quilòmetres i comporten una inversió final de 318.334 euros. El desenvolupament del pla de camins s’ha executat en dos partides, una corresponent
a pavimentació i ferm i una altra a cunetes i tanques de seguretat.

Els fons ha estat adjudicat pel Departament de Vicepresidència, i de Polítiques Digitals i Territori. Fa dos anys que es concedeix la mateixa partida. Des del consell comarcal s’espera que a l’any 2022 es continuïn rebent aquestes ajudes, ja que de moment no hi cap partida programada i no se sap si es podrà disposar d’alguna inversió en el manteniment de camins a nuclis habitats.

La partida de pavimentació té un pressupost de 203.386 euros i ha facilitat les actuacions a la carretera de Norís, la de Baén, la d'accés al Parc Nacional d'Aigüestortes, l'accés a Arrós, l'accés a Jou i Dorve, així com a les carreteres de Boldís Sobirà i Jussà, de Beraní, Malmercat, Enviny, Tírvia i Estaón.

Pel que fa a la partida de cunetes i tanques de seguretat, el pressupost suma un total de 114.948 euros i s’ha actuat en els accessos de les carreteres de Norís, Son, Farrera i Montesclado, Estaón i Esterri d’Àneu. Pel que fa a cunetes pavimentades, s’ha actuat a la carretera de Burgo a Lladorre i la carretera d’Aidí a Llavorsí. Es preveu que l’execució de les obres finalitzi el 31 d’octubre de 2021.



Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació