Divendres, 26 d'abril de 2024
habitatge

Sort acull les jornades sobre l'habitatge per a joves al Pallars

S'ha volgut visibilitzar la precarietat existent, els abusos i les principals problemàtiques dels joves de la comarca

Redacció Sort | 28 d'octubre de 2021 a les 10:40
Imatge d'una de les sessions de la jornada | CNJC
Sort ha acollit aquest passat dilluns una jornada monogràfica sobre joves i dret a l'habitatge. L'acte, organitzat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, s’ha celebrat al consistori de la capital del Pallars Sobirà. Aquesta és la segona de tres sessions d’aquest tipus de jornades. La primera, per les restriccions de la pandèmia, es va haver de fer de manera virtual i ja hi van participar una vintena de joves.

La jornada ha volgut posar en valor i visibilitzar la realitat de moltes joves del Pallars en matèria d’habitatge, evidenciant-ne la precarietat existent, els abusos i les principals problemàtiques concretes al territori. És per això que va constar de dues parts: en primer lloc, una taula rodona amb entitats i col·lectius impulsats per joves de la zona que treballen en qüestions diverses sobre habitatge.

Per acabar, i en segon lloc, es va fer el taller d’Autodefensa Llogatera, que va impartir l’Observatori DESC. A la taula rodona hi van participar Tremolina de Muntanya, la cooperativa d’habitatges en sessió d’ús de Gerri de la Sal, Coop d’Era, una cooperativa d’arquitectura, i MOntanyanes, que treballen en estratègies creatives per a la dinamització local.

Pel que fa al taller, es va exposar la principal legislació que regula els lloguers i a partir de la qual es poden articular eines perquè les joves es defensin dels habituals abusos en aquesta matèria i tinguin mecanismes per conèixer les regulacions i condicions dels lloguers i els contractes d’arrendament.

Prèviament a la jornada, el president del CNJC, Guillermo Chirino, es va reunir amb representants de l’Ajuntament de Sort, del Consell Comarcal del Pallars Sobirà i de l’Oficina Jove del Pallars Sobirà, per tal de posar en comú la situació en matèria habitacional dels joves del territori i conèixer les apostes polítiques que les administracions competents de la zona estàn duent a terme.
 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació