Dimecres, 24 de juliol de 2024
mirador

El Consell del Jussà defensa el mirador de Roca Regina

L'ens comarcal assegura que la infraestructura donarà seguretat a un espai cada cop més concorregut

Redacció Terradets | 18 d'octubre de 2021 a les 10:01
Imatge d'un dels miradors projectats a Roca Regina | Diputació de Lleida
El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha trencat una llança a favor del projecte del mirador de Roca Regina, una iniciativa impulsada l'any 2018 i que darrerament ha tornat a despertar la polèmica entre diversos veïns de la comarca. L'ens comarcal defensa que la infraestructura "donarà seguretat a un espai cada cop més concorregut" i que "evitarà l'actual i perillós encreuament de la carretera C-13 a la sortida, en corba, dels túnels en sentit sud".

El mirador principal, d’11 metres de llargada i menys de quatre de vol, serà d'acer galvanitzat, un material d'alta durabilitat que gairebé no requereix manteniment. El projecte preveu una inversió de 166.000 euros, dels quals uns 105.000 es destinaran a la construcció del mirador.
 

Plànol dels miradors i els accessos a Roca Regina Foto: Diputació de Lleida


La resta del pressupost s'invertirà en la senyalització i millora del sender, una actuació de seguretat a l'encreuament de la C-13 i a les proteccions del segon mirador. Així, al mirador principal es millorarà tota la senyalització, tant de la pujada com de la baixada, i s'advertirà sobre els riscos, a més de crear un protocol d'evacuació per incendis. El Consell Comarcal del Pallars Jussà, a més, nega que es fomenti l'aproximació amb vehicle, donat que es tracta d'un itinerari per caminar.

Per altra banda, el projecte també contempla la millora dels accessos i camins a la zona. Als miradors s'hi accedirà per un sender circular existent que tindrà origen i final prop de la central elèctrica, situada al terme de Llimiana, on es construirà un punt de trobada amb panells interpretatius del recorregut, la geologia, la fauna i la flora.

La carena de la Roca Regina, de roca calcària i amb unes vistes espectaculars sobre la Conca de Tremp i el barranc del Bosc, avui dia suposa, segons el projecte, "un perill per als senderistes a causa de la seva verticalitat i la manca de punts assenyalats". Aquesta actuació l'executarà la Diputació de Lleida amb finançament dels fons europeus FEDER (50%), del Consell Comarcal (25%) i de la mateixa corporació municipal (25%).
 

Altres notícies que et poden interessar 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació