Dijous, 25 d'abril de 2024
patrimoni

El castell de Mur competirà a la segona temporada de «Batalla monumental» de TV3

El rodatge del programa començarà aquest diumenge i el monument pallarès s’enfrontarà al castell de Montsoriu

Redacció Castell de Mur | 14 d'octubre de 2021 a les 12:23
Vista general del Castell de Mur i l'església de Santa Maria de Mur | Ajuntament
Aquesta setmana comença el rodatge de la segona temporada de Batalla monumental, el programa de TV3 en què els espectadors triaran entre 10 monuments emblemàtics d’arreu del territori. Després dels bons resultats d’audiència de la primera temporada, en què es va proclamar guanyadora la Seu Vella de Lleida, l’equip ja està a punt per començar el rodatge.

Ho farà amb novetats en la presentació i el format i, per primer cop, amb representació pallaresa, ja que el castell de Mur serà un dels monuments que participaran al concurs. El rodatge començarà aquest proper diumenge a Mur i al castell de Montsoriu (Selva). En tots dos indrets es recollirà el testimoni de persones vinculades als monuments, que poden participar-hi a través del web i de les xarxes socials del programa. 

Batalla monumental és una producció de TV3, amb la col·laboració de Sàpiens (Som*) i la participació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Aquest projecte va ser seleccionat per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, amb el suport del Departament de Cultura, a la convocatòria per fomentar produccions audiovisuals i reactivar el teixit empresarial d’aquest sector. 

Roger de Gràcia tornarà a ser el presentador d’aquesta gran batalla, que està previst que s’estreni a TV3 durant el primer trimestre del 2022. En aquesta edició, seran dues reporteres, la periodista Candela Figueras i l’actriu Laia Fontàn, les que viatjaran en paral·lel a cada localització per buscar les millors armes i històries per fer que el seu monument sigui el guanyador de cada programa, amb els vots dels espectadors.

Una altra novetat d’aquesta Batalla monumental, que combina divulgació i entreteniment, serà la recreació en 3D dels monuments, que permetrà veure els edificis des d’un nou punt de vista. Aquest ingredient visual afegirà intensitat i profunditat a les boniques imatges del monuments que ja caracteritzen el programa. 

Els monuments de la segona temporada


Durant cinc capítols, competiran 10 monuments, que s’enfrontaran en cinc batalles: el castell de Montsoriu i el de Mur; la Cartoixa d’Escaladei i el Monestir de Santa Maria de Ripoll; els recintes emmurallats de Montblanc i Cervera; el Poble Vell de Corbera d’Ebre i el Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona; i el Palau de la Música Catalana i la Colònia Güell amb la seva cripta. En el sisè programa, es lliurarà la gran batalla final en directe, on es decidirà el monument guanyador de la segona temporada, i el setè mostrarà l’altra cara de Batalla monumental

Els monuments que van competir la primera temporada van ser les restes arqueològiques d'Empúries i de Tàrraco; el castell de Miravet i el de Cardona; l'església de Sant Climent de Taüll i el monestir de Sant Pere de Rodes; la Pedrera i el Recinte Modernista de Sant Pau; el monestir de Santes Creus i el de Poblet; i la Catedral de Girona i la Seu Vella de Lleida. 
 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació