Dissabte, 20 d'abril de 2024
ramaderia

El Govern limitarà les explotacions ramaderes a 600 vaques

Aquesta limitació se suma a la prohibició d'ampliar explotacions de porcí durant els propers quatre anys

Redacció Pallars | 13 d'octubre de 2021 a les 12:45
La consellera Teresa Jordà visitant una granja | Govern
El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha presentat la proposta de la nova regulació d'ordenació ramadera, que limita la capacitat de les grans explotacions de bestiar per fomentar l'equilibri entre sostenibilitat econòmica i ambiental. Aquesta nova limitació se suma a la prohibició d'ampliació d'explotacions de porcí durant els propers quatre anys.

Segons el Govern, la proposta de decret d'ordenació de les explotacions ramaderes suposa un gran salt per contribuir a mitigar la crisi climàtica, així com per a la millora de la bioseguretat de les granges. L'objectiu final és caminar cap a aquests sistemes productius més sostenibles, acompanyar al sector en aquesta transició cap a un model més professionalitzat i tecnificat, i que faciliti la cohesió territorial i eviti el despoblament.

Màxim 600 vaques per granja


El nou decret limitarà el nombre d'animals de cada espècie que poden arribar a tenir les explotacions i no es podran ampliar en cap cas els caps de bestiar d'aquelles granges que no compleixin les distàncies reglamentàries entre si per minimitzar els riscos sanitaris.

En el cas del boví, la proposta de limitació és de màxim 600 vaques per a les noves explotacions i no per a les existents, i estarà vinculada en el cas de les vaques de llet a un pla de suport del sector làctic per millorar la situació actual de comercialització, millorar l'eficiència dels processos productius, així com ajuts a la competitivitat i diversificació.
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació