Divendres, 19 d'abril de 2024
turisme

El Pallars tanca el pont amb un 90% d'ocupació i la vista posada en la temporada d'esquí

S'ha superat en un 5% la mitjana de l'any passat, mentre que el volum d'ingressos del sector turístic ha estat major

Redacció Pallars | 13 d'octubre de 2021 a les 09:35
Detall de dos bungalous a un càmping de la Guingueta d’Àneu. | ACN
L'ocupació turística al Pallars durant aquest pont del Pilar ha tancat amb resultats molts satisfactoris, situant-se al voltant del 90%, mentre que molts establiments han arribat a fregar el ple durant el cap de setmana. Es tracta d'uns percentatges d'ocupació que han superat les previsions inicials anteriors al pont.

El balanç millora en un 5% les dades del mateix pont de l'any passat, quan es va tancar amb un 85% d'ocupació. Un fet que ha suposat un major volum d'ingressos per al conjunt del sector que ha pogut recuperar pràcticament totes les activitats d'abans de la pandèmia.

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida estima que el conjunt de la demarcació ha rebut durant aquests quatre dies la visita de més de 30.000 turistes allotjats en establiments de turisme reglat, els quals han generat al voltant d'unes 85.000 pernoctacions, i al marge de les segones residències, que també han tingut força activitat.

La vicepresidenta del Patronat, Rosa Pujol, ha destacat el fet que la demarcació ha tornat a ser una destinació ben valorada pel públic en aquest pont, tal com ha anat passant durant tota la pandèmia, amb un comportament extraordinari durant les dues temporades d'estiu i els ponts de la Mercè i del Pilar.

Es consolida el turisme rural i de caravana


Els diferents sectors d'allotjament turístic del Pallars, com ara els establiments d'hoteleria, turisme rural i càmpings han tancat aquest pont amb una ocupació turística del 90%, i en alguns casos s'ha arribat a fregar el ple durant el cap de setmana. Per la seva banda, el turisme rural, que ha pogut obrir sense límits d'aforament, ha tingut reserves per als quatre dies amb una ocupació del 90% i en alguns casos amb el cartell de complert.

Pel que fa al sector del càmping, ha tancat amb una ocupació també del 90% pel que fa a les places de bungalous, mentre que l'acampada, tot i tenir un nivell baix d'ocupació, ha estat més animada que en anys anteriors. També s'ha notat una bona afluència de visitants que han fet el desplaçament i allotjament als càmpings de caravanes, una modalitat que cada vegada té més usuaris.

Per la seva banda, el turisme actiu posarà punt i final a la temporada d'aigua aquest divendres dia 15 amb un bon comportament per aquest pont, i amb una contractació de serveis d'entre un 50 i el 60% de la seva capacitat. La resta d'activitats, com el senderisme, el ciclisme, la BTT o la hípica, continuaran amb normalitat durant el que resta de tardor.
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació