Divendres, 26 d'abril de 2024
educació

La Torre de Capdella aprova ajudes per als estudiants de la zona

Els suports estan destinats a joves que han estudiat a l'escola de la Plana de Mont-ros o als instituts de la Pobla o Tremp

Redacció La Torre de Capdella | 8 d'octubre de 2021 a les 11:30
Edifici de l’Ajuntament de la Torre de Capdella | Ajuntament
L'Ajuntament de la Torre de Capdella ha aprovat una sèrie d'ajudes per a estudiants universitaris, de Batxillerat o de cicles formatius que hagin cursat estudis a l'escola de La Plana de Mont-ros o als instituts de la Pobla de Segur o Tremp. El principal requisit és que els beneficiaris estiguin empadronats al municipi almenys des de fa tres anys i tinguin una edat màxima de 26 anys. Amb aquesta iniciativa el consistori de la Vall Fosca vol incentivar que els joves estudiïn, i alhora que cursin la primaria a l'escola de la Plana. 

Així mateix, caldrà haver cursat almenys quatre cursos de primària a l'escola de la Plana. Hi haurà dos tipus d'ajudes: una per als transports i l'altra en funció dels rendiments acadèmics. En el primer cas, es donaran 200 euros a aquells joves que cursin estudis de grau mitjà o superior en llocs situats fins a 100 quilòmetres de la Torre de Capdella; 300 per als estudis universitaris o de FP que estiguin a més de 100 quilòmetres del municipi; i 100 euros a aquells que cursin el Batxillerat o una FP però no tinguin accés al transport públic.

Per altra banda, pel que fa a les ajudes en base al rendiment acadèmic, s'atorgaran 200 euros per a la matrícula del primer curs universitari; 200 euros quan s'aprovin 60 crèdits; 200 quan se n'aprovin 120, 200 amb més de 180 crèdits aprovats, i 300 euros quan s'obtingui el títol universitari. Així mateix, s'atorgaran 500 euros a aquells alumnes que obtinguin el títol de màster i 200 per als que es treguin el d'FP o Batxillerat.
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació