desenvolupament

Sort acollirà la presentació de l'estratègia de futur «Sobirà 20-30»

El pla recull i prioritza projectes d'implementació a curt, mig i llarg termini i englobats en sis eixos

per Redacció, Sort | 8 d'octubre de 2021 a les 10:30 |
Recollida d'opinió d'una veïna al mercat d'Esterri per l'elaboració del Pla | Roger Sànchez
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Consell Comarcal del Pallars Sobirà i l'Ajuntament de Sort presentaran el proper 13 d'octubre l'estratègia Sobirà 20-30. L'acte tindrà lloc al Cinema Els Til·lers de Sort, el dimecres a les 19h de la tarda. El pla recull i prioritza projectes d'implementació a curt, mig i llarg termini, englobats en sis eixos estratègics.

Aquests són la pagesia i indústria agroalimentària; turisme conscient i diferencial; territori intel·ligent; captació i fidelització de talent i població; transició ecològica i sostenibiliat; i marca de territori. La presentació servirà per explicar els principals projectes detectats, la seva posada en marxa i els agents públics i privats amb qui es compta per a tirar-ho endavant.
 

Tant en la definició dels eixos com en la priorització dels projectes s'ha comptat amb l'opinió i participació d'agents socials i econòmics i població de la comarca. S'han realitzat més de 50 entrevistes, comptant agents privats i públics, i s'ha recollit l'opinió de vota mig miler de persones a través de la participació ciutadana.

El pla Sobirà 20-30 l'han liderat conjuntament el Consell Comarcal del Pallars Sobirà i l'Ajuntament de Sort, amb un equip conjunt de tres tècnics i compta amb la implicació activada de la resta d'ajuntaments del Pallars Sobirà. La Consultoria Metyis és l'empresa contractada pel consistori per l'elaboració del Pla Estratègic. 

L'objectiu és consensuar un model de desenvolupament comarcal, identificant aquells projectes clau per avançar cap a aquest model de territori i definint-los en un nivell de concrecó perquè es puguin posar en marxa amb la col·laboració d'ens públics i privats.
 

Altres notícies que et poden interessar 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació