Dimarts, 23 d'abril de 2024
avortament

Les pallareses ja poden avortar quirúrgicament a la província de Lleida

La clínica MiNovAliança atén les primeres consultes per poder interrompre l'embaràs fins a la setmana 14

Redacció 5 d'octubre de 2021 a les 13:39
Façana de la clínica Mi NovAliança de Lleida | Mi NovAliança
Aquest dilluns la Regió Sanitària de Lleida ha començat a realitzar la interrupció voluntària de l'embaràs (IVE), sense necessitat de desplaçar-se a les altres capitals catalanes. Les dones poden accedir a aquesta prestació a la clínica MiNovAliança, que forma part del Sistema Sanitari Integral d'Utilització Pública de Catalunya (SISCAT)

La clínica MiNovAliança és el primer centre autoritzat per part de la Direcció General d'Ordenació i Regulació Sanitària a practicar l'avortament quirúrgic a la regió. Un servei al que també podran accedir les dones de la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i Aran que ho sol·licitin. Aquesta prestació és fruit del treball integral entre equips de llevadors de l'Atenció Primària de Lleida i Alt Pirineu i Aran, professionals de l'Hospital Arnau de Vilanova i la clínica MiNovAliança.

Es tracta del mateix tipus de prestació que actualment ofereix el sistema de salut públic a altres centres del SISCAT, com ara el Consorci Sanitari de l'Anoia, el de Terrassa o del Vic. Amb la posada en marxa de la prestació, se soluciona una qüestió d'accessibilitat i equitat territorial, que afectava les dones de les comarques lleidatanes a l'hora d'avortar. A més, aquest model pretén informar exhaustivament la dona de tot el procediment des del punt de vista clínic garantint una informació individualitzada.
 


Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació