Dissabte, 27 d'abril de 2024
municipis

La Diputació finançarà amb 19 milions d'euros les inversions dels ajuntaments

La institució prioritzarà les actuacions en municipis petits, pirinencs i en risc de despoblament

Redacció Lleida | 5 d'octubre de 2021 a les 08:35
Els membres de la Junta de Govern local presentant el pressupost | ACN
La Junta de Govern local de la Diputació de Lleida ha aprovat aquest dilluns la resolució del Pla de Cooperació Municipal 2020-2021 per finançar inversions dels ajuntaments i les entitats municipals descentralitzades (EMD) de la demarcació. La inversió suposa un total de 19 milions d'euros, 10 dels quals corresponents a l'anualitat 2020, i nou per al 2021. 

El vicepresident primer de la diputació lleidatana, Jordi Latorre, ha destacat que la institució va plantejar "un pla amb una mirada preferent per als municipis més petits, en risc de despoblament i pirinencs". En aquest sentit, Latorre ha afirmat que són "la nostra punta de llança perquè la Catalunya buidada pugui oferir una vida més digna a la seva ciutadania i així, recuperar-se, enfortir-se i plantar cara al despoblament".

El Pla de Cooperació Municipal està destinat a inversions en infraestructures que siguin de titularitat municipal o hagin estat cedides a l'ajuntament per un mínim de 30 anys. Així doncs, entren en aquest pla inversions en terrenys; de reposició d'infraestructures i béns destinats a l'ús general; inversions noves associades al funcionament operatiu dels serveis, i actuacions de reposició associades al funcionament operatiu dels serveis.

Un milió al Pirineu i l'Aran


Entre tots els municipis del Pirineu i l'Aran es repartirà un milió d'euros, i dos entre tots els de Lleida amb una població de menys de 500 habitants, i aquells que en tinguin una entre 500 i 1.000 i que n'hagin perdut en relació amb la mitjana de població dels darrers cinc anys.

A més, 16 milions del Pla es repartiran entre tots els ajuntaments -excepte el de la capital- i entitats municipals descentralitzades. La Paeria en rebrà 400.000 per les seves característiques especials, mentre que les EMD tindran una assignació de 8.000 euros cadascuna, sumant un total de 432.000 euros.

D'aquests recursos que rebran els consistoris, el 70% s'assignarà mitjançant una quantitat fixa per municipi; el 20% seran distribuïts de manera proporcional al nombre d'habitants, i el 10% en funció del nombre de nuclis de població. Així mateix, les capitals de comarca tindran una assignació addicional de 16.000 euros per entitat.
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació