Dissabte, 20 d'abril de 2024
art

Àlvar Calvet denuncia l'excés de sediments de Terradets a través de l'art

L'artista trempolí donarà una moneda daurada, creada per a l'ocasió, a cada persona que li entregui cinc quilos de terra de l'embassament

Redacció 1 d'octubre de 2021 a les 10:40
L'artista amb el pantà de Terradets al fons | Àlvar Calvet
L'artista trempolí Àlvar Calvet inaugura aquest dissabte a les 18h de la tarda una exposició just davant del pantà de Terradets per denunciar l'acumulació de sendiments a l'embassament. La mostra, instal·lada a l'antic forn de pa de Cellers i a l'església del poble, vol evidenciar que la capacitat d'emmagatzematge del pantà és cada cop menor.

A més dels objectes i del vídeos exposats, l'artista presentarà una edició de 100 monedes daurades. Per aconseguir-ne una, caldrà entregar a Calvet un total de cinc quilos de sediments extrets del pantà. A banda del perfil del pantà i el número cinc en una cara, cada una de les monedes té gravada la inscripció reivindicativa Volem lo riu viu.
 

Pla detall de les monedes creades per l'artista Foto: Àlvar Calvet


No és la primera vegada que l'artista fa una acció artística de contingut social d'aquest tipus. El juliol passat, Calvet va convidar els visitants de la mostra Guanyar Terreny, exposada a Lo Pati d'Amposta, a endur-se cinc quilos de sorra fins al Trabucador, un espai molt amenaçat del Delta de l'Ebre.

Ruber, remolatxa i Vichy


A més de l'exposició a Cellers, Calvet també presenta una mostra a Tremp que es podrà visitar fins al desembre. La sala Quiosc Gallery serà la seu d'una de les seves últimes creacions: Ruber, remolatxa i Vichy. Aquesta s'organitza a partir dels rastres que sorgeixen en uns plats on Calvet menja remolatxa. Un acte que s'observa en el vídeo de l'exposició.


Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació