Dissabte, 20 d'abril de 2024
alta tensió

Els municipis pallaresos afectats per la MAT fan front comú contra la línia

Tremp, Castell de Mur, Gavet de la Conca i Isona i Conca Dellà presentaran al·legacions contra el projecte de molt alta tensió

Tomàs Garcia Espot Tremp | 29 de setembre de 2021 a les 13:45
Imatge del ple del Consell d'Alcaldes | Delegació del Govern
Els municipis de Tremp, Castell de Mur, Gavet de la Conca i Isona i Conca Dellà han acordat un posicionament comú contra la futura nova línia de molt alta tensió (MAT) que té previst passar pel Pallars. La decisió s'ha pres en el marc del Consell d'Alcaldes del Pallars Jussà celebrat aquest dimarts, on els municipis afectats han decidit presentar al·legacions contra el projecte, per la qual cosa rebran el suport tècnic del Consell Comarcal del Pallars Jussà.

Algunes d’aquestes al·legacions giraran al voltant de les afectacions que la línia provoca en zones catalogades d’interès geològic que formen part del Geoparc Orígens i que, per tant, estan sotmeses a una protecció especial. També es posarà de manifest l’impacte que les 56 torres que es preveuen instal·lar a la comarca i el traçat de 26 quilòmetres provocaran en el paisatge. Així mateix, també s’al·legarà que algunes de les torres estan projectades a pocs metres de zones habitades i/o d’interès patrimonial.

Així mateix, en declaracions a Pallars Digital, el president del Consell d'Alcaldes i batlle de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra, ha explicat que durant el ple també es van aportar noves informacions sobre el megaparc de plaques solars projectat a la comarca. En aquest sentit, l'informe que s'havia de redactar al respecte des del consell comarcal, declara, continua paralitzat, però afirma que estarà llest durant el mes de novembre.

Per altra banda, la sessió plenària també va comptar amb la presència del nou delegat del Govern a l'Alt Pirineu i l'Aran, Ricard Pérez. Entre d'altres qüestions, Pérez va anunciar la voluntat de l'executiu de desplegar al Pirineu fins a vuit delegacions territorials de les diferents conselleries. Al mateix temps, Pérez va donar suport als quatre municipis contraris a la nova línia de molt alta tensió, i espera que en breu el Govern de la Generalitat prengui un posicionament també en el mateix sentit.

Plens oberts al públic i cada dos mesos


Finalment, pel que fa a qüestions més tècniques, el ple del Consell d'Alcaldes va acordar que les futures sessions siguin obertes al públic, tal com ja ho són les del consell comarcal. Així mateix, també es va aprovar fixar-ne la celebració cada dos mesos pel que fa als plens de caràcter ordinari.
 

Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació