Dimarts, 23 d'abril de 2024
igualtat

El Consell del Jussà es forma en llenguatge inclusiu i no sexista

També s'ha elaborat una guia per tal d'evitar discriminacions provocades pel llenguatge androcèntric

Redacció Tremp | 27 de setembre de 2021 a les 10:30
Els i les treballadores del Consell assistint al curs de formació | CCPJ
Una trentena de treballadors i treballadores del Consell Comarcal del Pallars Jussà s'han format durant aquests dies en l'ús del llenguatge inclusiu i no sexista per tal d'evitar discriminacions provocades pel llenguatge androcèntric que sovint encara s'utilitza des de l'administració pública.

Per aconseguir aquest objectiu també s'ha elaborat, amb la col·laboració Consorci de Normalització Lingüística, una guia de llenguatge inclusiu i no sexista; aquesta es posarà a l'abast de tot el personal del consell, però qualsevol persona podrà consultar-la a través de la pàgina web de l'organisme.

També s'ha editat una infografia que es distribuirà entre els ajuntaments de la comarca amb els principals elements que s'han de tenir en compte a l'hora d'elaborar un text inclusiu. Aquests materials aporten solucions pràctiques perquè el fet de comunicar-nos de forma més igualitària no faci el missatge més feixuc i poc entenedor.

Segons el president del Consell del Jussà, Josep Maria Mullol, "l'entitat està fent un gran esforç per integrar en tota la seva estructura inèrcies encaminades a assolir una igualtat d'oportunitats real, tant a nivell intern com en la seva relació amb la ciutadania".

Està previst que aquesta formació es complementi més endavant amb nous aprenentatges en l'àmbit de l'atenció verbal, adreçats a les persones que tenen contacte directe amb els usuaris i usuàries dels serveis del consell. El Pla d'Igualtat d'Oportunitats del Consell Comarcal inclou altres accions com la campanya de sensibilització sobre la igualtat en el món laboral que es va dur a terme durant la celebració del passat 1 de maig.
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació