Dijous, 25 d'abril de 2024
plantes aromàtiques

Les empreses de plantes aromàtiques i medicinals reclamen distingir l'origen del producte

El projecte FoRuO forma aquest sector per millorar l'accés a l'ocupació amb una important demanda

Redacció Araós | 27 de setembre de 2021 a les 11:33
Interior d’una botiga de plantes aromàtiques i medicinals | ACN
Una enquesta elaborada pel projecte transfronterer FoRuO ha detectat les necessitats formatives de les empreses de producció i transformació de Plantes Aromàtiques i Medicinals (PAM) i Petits Fruits (PF) de Catalunya. Aquests dies s’ha fet formació per tal de millorar l'accés a l'ocupació en aquests sectors, que tenen una important demanda. Fins al moment no hi ha una formació completa i reglada i aquest projecte permetrà que puguin accedir a una formació qualificada reconeguda, ampliant les oportunitats laborals de la gent del territori.

A Catalunya hi ha 346 empreses de producció i transformació de PAM i PF. ​Des del sector reclamen obligar a distingir l'origen del producte i més informació pel consumidor. Eva Moré, coordinadora del projecte FoRuO, ha dit que per fer una producció de qualitat cal formar a la gent. Actualment hi ha més demanda de productes dels que el sector pot oferir. Per tant aquest sector pot ser una oportunitat per aquells que es volen dedicar al món de les plantes aromàtiques i medicinals i de petits fruits.

Gemma Navàs, d'Herbes de l'Alt Pirineu, ha lamentat que les normatives per una empresa petita com la seva, amb tot just una hectàrea de plantació, són les mateixes que per grans marques amb productes de baixa qualitat. Navàs cultiva, juntament amb la seva parella, unes 60 varietats de plantes a 1.000 metres d'altitud. El conreu, recol·lecció i elaboració és totalment manual. I per aquests tipus de produccions reclama un segell que indiqui el lloc de procedència del producte.

El projecte europeu FoRuO es desenvolupa a tres regions: Aragó, Catalunya i Occitània (França). Ara fa un any es va dur a terme una enquesta per conèixer aspectes personals, sobre la seva empresa o les necessitats de formació. L'enquesta es va enviar a 343 empreses de les tres regions i va ser resposta per un total de 95 actors: 41 a Aragó, 40 a Catalunya i 14 a Occitània. Aquestes respostes van servir per establir les bases de la següent fase de projecte. 
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació