Divendres, 19 d'abril de 2024
pirineus-barcelona 2030

El Govern es plantejarà «molt seriosament» aturar els Jocs d'Hivern si el territori s’hi oposa

La Plataforma Stop Jocs Olímpics demana fer el referèndum vinculant a l'Alt Pirineu, el Berguedà i el Ripollès

Redacció La Seu d'Urgell | 23 de setembre de 2021 a les 08:38
Vilagrà, aquest dimecres, durant la seva visita a la Seu d’Urgell | Ajuntament de la Seu d'Urgell
La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha afirmat que el Govern es plantejarà "molt seriosament" no tirar endavant la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern Pirineus-Barcelona 2030 si el territori "no veu clara aquesta possibilitat" i de la consulta en surt que no vol aquest projecte. Vilagrà, de visita aquest dimecres a la Seu d'Urgell, ha manifestat que no cal avançar esdeveniments i ha sentenciat que aquesta candidatura es fa "pel desenvolupament del Pirineu".

La consellera s'ha entrevistat amb la Plataforma Stop Jocs Olímpics, que ha reiterat l'oposició al projecte i ha demanat un referèndum vinculant sobre l'assumpte a les comarques de la vegueria de l'Alt Pirineu, el Berguedà i el Ripollès. Pau Lozano, portaveu del moviment, ha explicat que han demanat a la consellera que la pregunta del referèndum sigui clara i única sobre els Jocs Olímpics. 

Des de la plataforma també s'ha demanat a Vilagrà “transparència”, que es faci pública la relació d'infraestructures que es construiran per a l'esdeveniment i també que es detalli amb quin pressupost compten aquestes actuacions. Segons Lozano, la consellera ha dit que s'iniciarà un procés de participació per donar a conèixer el projecte i que es reformularà abans de fer-lo públic. 

La visita de Vilagrà s'ha emmarcat en la posada en marxa del primer curs del grau universitari de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport (CAFE) a la capital de l'Alt Urgell. Al respecte, la consellera ha remarcat que "INEFC Pirineus és un centre important per al país, que ens prepara per promoure i prestigiar l'esport català, i amb especial atenció a l'esport femení”.

Línia d’ajuts per reequilibrar el territori


Vilagrà ha explicat durant la visita a la Seu d'Urgell que el Govern es planteja crear una línia d'ajuts destinada exclusivament a reequilibrar el territori. En aquest sentit, es potenciarien els projectes dels municipis petits, ha manifestat. S'estudiarà incloure aquests ajuts al pressupost de l'any vinent amb la voluntat "d'equilibrar el país i redistribuir la riquesa".
 

Altres notícies que et poden interessar






 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació