Dijous, 18 d'abril de 2024
energia

«Salvem lo Pallars» es mobilitza contra la MAT i els megaparcs solars

La plataforma ha realitzat diverses accions de difusió i protesta a Tremp i Isona

Redacció Tremp | 21 de setembre de 2021 a les 11:10
Imatge de l'acció duta a terme a la rotonda Tremp | Salvem lo Pallars
La plataforma Salvem lo Pallars continua les accions de protesta contra els megaparcs solars projectats a la comarca i el desplegament de la MAT, la nova autopista elèctrica en forma de línia de molt alta tensió. Les accions han consistit en dues performances a les rotondes de Tremp i d'Isona. Hi han representat un cementiri posant de manifest la "pèrdua irreparable que patirà el nostre territori”, segons consideren.

En un comunicat, la plataforma assegura que "ens venen les renovables i ens acabarem menjant l'especulació solar i la MAT". Per altra banda, i aprofitant la visita de dos avaluadors del segell Unesco a la comarca, els membres de Salvem lo Pallars els hi van traslladar les seves preocupacions, tot demanant-los que portin aquest debat dins dels Geoparcs.
 

La plataforma també ha realitzat una performance a la rotonda d'Isona Foto: Salvem lo Pallars


Així mateix, els hi han recordat que volen les energies renovables "però així, no". En aquest sentit, expliquen que la manera com s'està desplegant la Llei de Transició Energètica a Europa acabarà per "destrossar els pobles a nivell paisatgístic i econòmic".

Per altra banda, Salvem lo Pallars també assenyala els polítics de la comarca. “No mouen fitxa, no es posicionen", afirmen. Per a la plataforma, el silenci administratiu és una "actitud de covardia". En aquest sentit, reivindiquen que des de la societat civil cal que "els hi recordem per a qui treballen: per als ciutadans i no per a les poques empreses de l'oligopoli energètic”.
 

Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació