Dissabte, 20 d'abril de 2024
educació

Els infants d'1 a 3 anys de les Valls de Cardós ja poden anar a l'escola

L'Escola Els Minairons ha ampliat l'oferta educativa gràcies a la iniciativa dels tres ajuntaments de la vall i de la comunitat docent del centre

Redacció Ribera de Cardós | 21 de setembre de 2021 a les 09:12
Imatge de l'escola de Ribera de Cardós | Cedida
L'Escola Els Minairons de Ribera de Cardós ha estat adherida a la implantació dels ensenyaments del primer cicle d'educació Infantil a escoles rurals per aquest curs. El centre ha obert les portes als primers alumnes aquest mateix dilluns, fet que suposa l'ampliació de l'oferta educativa de l'escola incloent la franja d'1 als 3 anys. Així doncs, l'escolarització a les Valls de Cardós podrà ser continuada des del primer any fins a 6è de Primària.

La iniciativa ha estat promoguda i coordinada des de la Comunitat de Municipis Cardosencs, formada pels ajuntaments d'Esterri de Cardós, Lladorre i Vall de Cardós, veient en l'ampliació de l'oferta una oportunitat per atreure i arrelar les famílies a la vall, tot apostant pel reforç del projecte educatiu de l'Escola Els Minairons. Un centre on ja es promou la integració dels infants a les dinàmiques pedagògiques des del primer any d'escolarització.

Així mateix, es tracta d'una actuació emmarcada dins del Pla de Desenvolupament Local Sostenible de les Valls de Cardós, que té com a objectiu la millora dels serveis de la vall per atraure i fixar població. Els preus públics són de 118 euros mensuals i també s'oferirà servei de menjador, aprofitant que l'escola disposa d'aquest servei amb cuina pròpia.

Un equip docent entregat


La implicació i l'entrega de l'equip docent d'Els Minairons ha estat imprescindible per a la implementació d'aquesta iniciativa. Gràcies a la dedicació de les mestres s'ha donat forma al projecte i es podrà començar aquest primer curs amb entusiasme. La participació de pares i mares també ha estat decisiva per a que aquesta demanda agafés impuls i a dia d'avui sigui un actiu més per viure als pobles de la vall.
 

Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació