Divendres, 19 d'abril de 2024
esports

La Rialp Matxicots torna a escena amb 700 corredors

L'onzena edició tindrà lloc entre el 18 i 19 de setembre amb alguns canvis als circuits

Redacció Rialp | 16 de setembre de 2021 a les 11:45
Imatge d'un corredor en una edició anterior de la cursa | Carles Iturbe
Dos anys després de la 10a edició, la Rialp Matxicots torna aquest cap de setmana per tenyir de nou el Pallars Sobirà d'esport i festa. Al voltant de 700 corredors participaran en aquesta emblemàtica cursa que oferirà cinc distàncies per tots els gustos i nivells d'exigència. 

Des del camp de futbol Jaume Bonell els corredors més matiners seran els de la Trail, la distància més llarga amb 60 quilòmetres i 5.000 metres de desnivell positiu, que començarà a les 6h del matí. Poc després ho faran els de la Marató, amb 45 quilòmetres i 4.000 metres de desnivell per davant. Ambdues són de perfil alpí i d'alta muntanya, amb el Montsent de Pallars com a sostre del circuit.

Els membres de la batucada Valls d'Àneu s'encarregaran de posar decibels a les arribades dels corredors a partir de les 6h de la tarda. També hi seran diumenge, quan tindran lloc les dues distàncies més curtes. A les 8h del matí es donarà el tret de sortidas a la Mitja, la prova amb més inscrits i que compta amb un recorregut renovat, amb visites als boscos de Beraní i Roní, i al poble abandonat de Sant Romà de Tavèrnoles, amb 22 quilòmetres i 1.500 metres de desnivell.

I uns minuts després engegarà la Caminada, un format per gaudir dels paratges de la Vall d'Àssua, amb 11 quilòmetres i 700 metres de desnivell positiu. A més, alguns dels corredors buscaran acabar amb èxit el trail i la mitja per completar així la Combinada, amb un total de 82 quilòmetres i 6.500 metres de desnivell.

A causa de les mesures de protecció vigents, enguany no es podrà celebrar l'habitual dinar en família del diumenge, que posava punt final a l'esdeveniment, tot i que sí que tindrà lloc el lliurament de premis a partir de les 13:30h.

Més de 300 voluntaris


Un tret característic de la identitat de la Rialp Matxicots és l'esforç i la col·laboració de més de 300 voluntaris, que fan possible l'èxit de la prova. El director de la cursa, Kiko Peris, explica que "ens esperen dos dies espectaculars, amb paratges meravellosos, i respectant les mesures Covid imprescindibles". Peris ha apuntat que les sortides seran amb distància i mascareta, que hi haurà gel per entrar als avituallaments i també una nova ubicació, al poliesportiu i camp de futbol de Rialp, per garantir espai suficient per als corredors.
 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació