Dissabte, 20 d'abril de 2024
menors

Aprovada la proposta per implantar un punt de trobada per a menors a Tremp

Es tracta d'un lloc neutral per atendre i protegir infants en situacions de conflictivitat familiar

Redacció Tremp | 16 de setembre de 2021 a les 10:38
La diputada pallaresa Sílvia Romero en una imatge d'arxiu | PSC Comarques de Lleida
La Comissió de Drets Socials del Parlament de Catalunya ha aprovat per unanimitat la Proposta de Resolució del PSC, que ha de possibilitar implantar punts de trobada a Tremp, Vielha i la Seu d'Urgell. Aquests serveis són recursos gratüits del Departament de Drets Socials que presten llocs neutrals per atendre i protegir menors en situacions de conflictivitat familiar.

La diputada pallaresa del PSC, Sílvia Romero, ha recordat que aquests infants "solen ser fills de pares separats, en què no hi ha entesa, i el jutge fixa mesures cautelars, un règim de trobades i un lloc d'intercanvi, que són aquests punts de trobada". Uns espais que també s'usen per infants tutelats i se'ls determina dia i hora amb els pares biològics sota la supervisió de professionals.
 
En aquest sentit, la també diputada socialista Judith Alcalà ha recordat que "dels 23 serveis que hi ha a tot Catalunya, a tota la demarcació de Lleida només tenim un punt de trobada", que es troba a la capital del Segrià, i que segons Alcalà suposa "llargs desplaçaments per als menors i familiars". Per aquest motiu, ha dit, "cal una ampliació i una reestructuració d'aquest servei que permeti disposar de més serveis al territori”.
 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació