Dijous, 18 d'abril de 2024
discapacitat

El Pallars tindrà una llar residència per a persones amb discapacitat intel·lectual

El servei arrencarà a partir del gener i tindrà cabuda per a sis persones a la Pobla de Segur

Redacció La Pobla de Segur | 16 de setembre de 2021 a les 09:24
Imatge d'una activitat realitzada aquest estiu al Pallars Sobirà | Alba Jussà
La cooperativa Alba Jussà SCCL oferirà a partir del gener un nou servei per a persones amb discapacitat intel·lectual del Pallars Jussà i comarques properes. Es tracta d'un equipament públic d'acolliment residencial, de caràcter temporal o permanent, adreçat a persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33% i que necessiten un servei amb suport de caràcter residencial.

Aquest nou projecte, que compta amb el suport de l'Ajuntament de la Pobla de Segur, neix de la necessitat detectada a la comarca després que persones i famílies manifestessin, per una banda, la voluntat d'emancipar-se del nucli familiar amb els suports necessaris. Per altra banda, també és fruit de la preocupació de les famílies envers el futur dels seus fills o familiars quan ells no hi siguin.

Aquesta llar residència serà la primera i única en tot el Pallars i l'Alta Ribagorça. Així mateix, el servei d'habitatge fugirà del model de grans institucions i funcionaments rígids que s'han obert fins ara i s'apostarà per un model centrat en les persones, amb suports flexibles, habitatges petits i que afavoreixin l'aparició de suports en contextos naturals.

És a dir, que els suports necessaris per a les persones no només vindran des de l'entitat, sinó que també vindran donats pels espais on les persones viuen i passen el seu temps, ja sigui poble, barri o comunitat.

Portes obertes durant la tardor


Durant la tardor d'enguany s'oferiran jornades de portes obertes als pisos, així com sessions informatives del servei. L'entitat anirà recollint les demandes de les persones i les famílies i les acompanyarà en tots els tràmits previs. Per tant, qualsevol persona interessada pot posar-se en contacte amb Alba Jussà per les diferents vies de contacte de l'entitat.
 

Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació